Vitalij Volodkovič atsisveikino su Prienų parapija

Birželio 7 d., švenčiant Pirmosios Komunijos šventę bei Švč. Trejybės ir Tėvo dienas, su parapijiečiais atsisveikino Prienų parapijos vikaras Vitalij Volodkovič.

Iš Vilniaus kilęs 37-erių kunigas Vitalij Volodkovič 2011 m. baigė Kauno kunigų seminariją, o 2012 m. vasarą buvo įšventintas į kunigus. Pirmoji parapija, kur iš pradžių buvo paskirtas diakonu, vėliau – vikaru, buvo Kalvarijos Švč. Mergelės Marijos vardo parapija. Po trejų ten praleistų metų buvo paskirtas į Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapiją, o 2018 m. liepą tapo Prienų Kristaus Apsireiškimo parapijos vikaru.

Kunigiškąją tarnystę Vitalij tęs Višakio Rūdoje – jis paskirtas Šv. Vysk. Stanislovo parapijos klebonu, taip pat aptarnaus Bagotosios Šv. Antano Paduviečio ir Nemirų Šventosios Dvasios parapijas.

„Dveji metai prabėgo labai greitai. Per šį laiką teko patirti daug gražių ir šviesių akimirkų. Ypač džiugino darbas su vaikais, susitikimai su jaunimu bei vyresniais bendruomenės nariais. Jaunimas – labai šviesus, žiūrintis į ateitį, norintis pažinti ir augti. Vyresnieji, kuriuos lankiau namuose, labai skirtingi, kiekvienas savaip auginantis, iš kiekvieno gali kažko pasimokyti“, – kalbėjo kunigas Vitalij.

Kunigą ypač džiugino nuostabi Prienų gamta. Laisvalaikiu dažnai dviračiu važinėdavo po Žvėrinčiaus mišką, susikaupimui, pasiruošimui Sekmadienio homilijai atrado pasivaikščiojimus po Prienų šilą.

„Dėkoju visiems, kurie šiuos dvejus metus buvo šalia, iš kurių galėjau mokytis ir augti“, – kalbėjo kunigas sekmadienio šv. Mišiose, kurios Prienų parapijoje jam buvo paskutinės. Parapijiečius jis ragino šiltai sutikti ir palaikyti jį pakeisiantį kunigą Valdemarą Mačį, iki šiol tarnavusį Šakių Šv. Jono Krikštytojo parapijoje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close