Ar, pasibaigus karantino draudimams, sėkmingai atnaujinote verslą?

Avalynės taisytojas Sigitas Skučas:

Kai jau valdžia leido, veiklą atnaujinau ne iš karto, kadangi buvo aišku, kad batų taisykla – ne ta vieta, kur žmonės skubės pirmiausia, nes ne po vieną porą batų turi. Kol kas klientų nėra daug – vos vienas kitas, todėl yra proga užbaigti prieš karantiną pradėtus „projektus“ – taisyti palapines, pakinktus. Ir dirbu ne visą dieną, dažniausiai tik iki pietų, o likusį laiką pasilieku pomėgiams – sodui, žvejybai. Batus taisau jau daugiau nei ketvirtį amžiaus, todėl galiu daryti išvadą, kad greitai batsiuvių paslaugų iš viso nebereikės, nes vis daugiau žmonių perka ne kokybišką ilgaamžę odinę, bet pigią „vienkartinę“ avalynę.

Gėlininkė Rūta Bekešienė:

Džiaugiamės, kad jau daugiau nei dvi savaites dirbame. Kol nedirbome, pražydo parduotuvėje likusios gėlės vazonuose, kurios pradžiugino ir mus, ir pirkėjus. Skintų gėlių parduodame dar palyginti nedaug, nes nevyksta šventės, todėl dalį tenka ir išmesti. Pirmą savaitę„gelbėjo“ parduodamos gėlės vazonuose, ypač populiarios buvo našlaitės. Per karantiną kilo idėja įrengti Vardadienio gėlių sienelę, prie kurios vardo dieną švenčiantys gali nusifotografuoti ir iš mūsų dovanėlę gauti. Sienelė gan populiari – manau, išliks ilgam. Kiek daugiau gėlių pardavėme Motinos dienos proga, bet ne tiek, kiek ankstesniais metais. Tačiau sulaukėme daug daugiau užsakymų iš užsienyje ar kituose miestuose gyvenančių vaikų ir anūkų jų vardu pasveikinti mamas ir močiutes. Nuveždami gėlių į namus maloniai stebinome ir net graudinome mamas nuo penktadienio iki sekmadienio. Džiaugiuosi, kad visi pirkėjai labai sąmoningi ir saugo save bei kitus.

Parduotuvės „Santechnika Prienuose“ vedėjas Petras Abraitis:

Dirbame jau trečia savaitė, tačiau pirkėjų nėra daug. Daugiausiai perka prekes daržui (įvairią plėvelę, agrotekstilės dangą, trąšas, substratus ir pan.) ir santechniką. Pirkėjų į parduotuvės vidų neįleidžiame, reikiamas prekes paduodame per langelį, jei didesnės – per sandėlio duris. Tikimės, kad pamažu pirkėjai sugrįš, juk kai kam net pietų pertrauka būna per ilgas laiko tarpas palaukti, o dabar nedirbome daugiau nei mėnesį. Dirbame dviese, nes darbo valandos ilgos. Dirbame ir šeštadieniais.

Grožio salono „V“ savininkė Vilma Kižienė:

Dirbame antra savaitė, klientų netrūksta, nes visi pasiilgę mūsų paslaugų. Tik jiems tenka iš anksto užsirašyti ir palaukti kokią savaitę ar net ilgiau, bet nėra taip, kad eilės reikės laukti iki rudens, kaip buvo juokaujama. Žmonių galime priimti mažiau, nes daug ilgiau užtrunka, kol po kiekvieno kliento dar kruopščiau, nei buvo įprasta, dezinfekuojame darbo vietą, kas valandą išvėdiname patalpas. Ir dirbame pamainomis, kad salone vienu metu nebūtų daug klientų. Dalis klientų dar nesiskubina – gal patys apsikirpo ar pasidažė, gal bijo užsikrėsti. Ir proginių šukuosenų nedarome, nes nevyksta jokios šventės. Tačiau labai smagu, kad klientai dėkoja daug daugiau nei iki karantino.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close