Mėsos kepimas lauke: kokią įrangą pasirinkti?

Pavasario ir šiltų orų daugelis laukia ne tik dėl dažniau pasirodančių saulės spindulių – atšilus orams, daug dažniau galėsime pasimėgauti lauke iškeptais mėsos patiekalais. Visgi, tam, kad šis maistas iš tikrųjų būtų gardus ir lengvai paruošiamas, reikia pasirūpinti ir atitinkama įranga – tuomet pasitarnauja griliai, šašlykinės ir kepsninės. Nors daugeliui visi šie įrenginiai skamba labai panašiai ir dėl to neretai yra painiojami tarpusavyje, atidžiau susipažinus su visomis jų galimybėmis, paaiškėja ir tam tikri jų skirtumai. Žinodami juos, daug lengviau nuspręsite, kuris variantas tinka būtent Jums.

Šašlykinės

Galima sakyti, kad tai yra patys paprasčiausi prietaisai, kuriems neprireiks nei daug vietos, nei didelių investicijų. Šie gaminiai primena dėžutes, ant kurių kraštų yra nedideli įpjovimai, skirti iešmų laikymui. Patiekalus taip pat galima kepti ir ant specialiai pritaikytų grotelių. Šašlykinės kūrenimui naudojamos malkos arba anglys, o užkūrimo procesas tikrai nėra sudėtingas. Jos priežiūrai neteks skirti ypatingo dėmesio: po naudojimo užteks išvalyti gaminį vieliniu šepečiu.

Dėl kompaktiško dydžio ir nedidelio svorio, šiuos gaminius ypač patogu pasiimti su savimi, pavyzdžiui, keliaujant į gamtą – šašlykinė tikrai lengvai tilps Jūsų bagažinėje. Tiesa, reikėtų paminėti, kad dėl mažesnių matmenų, vienu kartu maistą paruošite ne itin gausiam svečių būriui – nebent rinksitės maksimaliai didelius šašlykinių modelius. Tam, kad naujasis gaminys tarnautų kaip įmanoma ilgiau, reikėtų jį laikyti sausoje vietoje. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į sienelių storį: storesnis metalas garantuos jų ilgaamžiškumą.

Kepsninės

Galima sakyti, kad šie įrenginiai yra atnaujintos šašlykinių versijos. Pagrindinis jų išskirtinumas –dangčiai. Būtent dėl jų ir unikalios šių gaminių formos dūmai visoje kepsninėje pasiskirsto tolygiai, todėl mėsa vienodai apkepa ir iš viršaus, ir apačios. Nebe toks aktualus ir jos vartymas: užtenka kas keliolika minučių patiekalą patikrinti ir stebėti, kada jis iškepė. Ryškiausias jų privalumas yra efektyvumas: anglys išdega pakankamai greit, todėl maisto gaminimas tampa kur kas spartesnis.

Kepsninės stebina ypatingai plačiu asortimentu, kuriame nesunku atrasti tinkamiausią įrangą. Tarp jų rasite tiek kompaktiškesnių, net ir išvykoms pritaikomų modelių, tiek ir gerokai didesnių variantų, kurie puikiai tiks tuomet, jei norėsite savo patiekalais pavaišinti didelį bičiulių būrį. Be to, galima rinktis ir rūkymo funkciją turinčias kepsnines. Tiek šiuos, tiek kitus mėsos gaminimui pritaikytus modelius galite apžiūrėti čia: https://pigu.lt/lt/grilis-kepsnines-saslykines-rukyklos.

Griliai

Galima sakyti, kad tai patys moderniausi prietaisai – čia mėsa kepama ant specialios teflono dangos, kuri yra nelipni ir neprisvylanti. Maisto gaminimo procesui nereikia anglių ar malkų, todėl pasiekiamas maksimalus efektyvumas – paviršius pašyla itin greit, tad mėsą ant jo galima dėti praktiškai iš karto. Be to, tokiuose griliuose dažnai galime rasti ir papildomų funkcijų, pavyzdžiui, temperatūros reguliavimo galimybę.

Tačiau kadangi šiems prietaisams yra reikalinga elektra, į gamtą jų pasiimti nepavyks. Kompaktiškas paviršius leis paruošti nedidelį kiekį patiekalų, tačiau kadangi procesas vyksta itin efektyviai, greitai galėsite paruošti ir antrą produktų dalį. Pats didžiausias šių prietaisų privalumas yra tas, kad elektriniai griliai gali būti naudojami ir kambaryje – tai reiškia, kad gardžiais patiekalais galėsite mėgautis nepriklausomai nuo oro sąlygų. Platų jų pasirinkimą siūlo Pigu.lt el. parduotuvė: spauskite čia, kad iš arčiau jį apžiūrėtumėte.

Susipažinę su visais šių įrenginių privalumais, nesunkiai nuspręsite, kuris geriausiai tiks būtent Jums. Tuomet beliks atrasti pačius gardžiausius receptus ir visus juos išbandyti – su kokybiška įranga nesunku tai padaryti!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close