Dėl savaitgalio judėjimo apribojimų. Patikros punktai Prienuose.

Balandžio 8 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriame nurodoma, kad nuo 2020 m. balandžio 10 d. 20:00 val. iki 2020 m. balandžio 13 d. 20:00 val. Lietuvos Respublikos teritorijoje ribojamas asmenų atvykimas į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybės miestus ar miestelius, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicinos pagalbos. Šis ribojimas netaikomas asmenims, kurie vyksta į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio jiems nuosavybės teise.

Taikant minėtą nutarimą Prienų rajono savivaldybėje, informuojame, kad Prienų mieste bus įrengti 3 postai, kuriuose budės policijos pareigūnai:

1. Prienų miestas, Greimų g. (Prie degalinės, ties išvažiavimu link Vilniaus);

2. Prienų miestas, F. Martišiaus g. (Išvažiavimas link Marijampolės);

3. Prienų miestas, Kauno g. (Išvažiavimas link Kauno, prie žiedo).

Dar 5 vietose judėjimas bus ribojamas draudžiamaisiais ženklais, kurių įrengimą organizuos Savivaldybė:

1. Prienai, Rasos g. (Kertasi su Kauno pl.);

2. Prienai, Žalgirio g. (Kertasi su keliu Kaunas–Prienai–Alytus);

3. Prienai, J. Basanavičiaus g. (Išvažiavimas link Veiverių);

4. Bagrėno kalno papėdėje;

5. Įvažiavimas į Medelyno g. per mišką nuo kelio Kaunas–Alytus.

Minėtas nutarimas taip pat papildytas papunkčiu apie įpareigojimą nuo balandžio 10 d. viešose vietose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).

Švenčių dienomis visame rajone patruliuos policija. Prašome visų gyventojų laikytis Vyriausybės nutarimo, apriboti judėjimą minėtu laikotarpiu, taip pat nuolat dėvėti veido apsaugos priemones. Tik taip galėsime užkirsti kelią galimai koronaviruso plitimo grėsmei, apsaugoti save, savo artimuosius ir aplinkinius.

Linkime gražių ir jaukių šv. Velykų švenčių!

Prienų r. sav. inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close