Vyriausybė dar dviem savaitėms pratęsė karantiną, bet švelnina kai kurias jo sąlygas

Vyriausybė trečiadienį dviem savaitėms pratęsė karantiną, bet švelnins kai kurias sąlygas.

„Karantino režimas pratęsiamas iki balandžio 27 dienos 24 valandos 00 minučių“, – posėdyje sakė sprendimą pasiūlęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Vyriausybės nutarimu leista augalų, sėklų, trąšų prekybą lauko sąlygomis specializuotose vietose.

Vyriausybė švelnina sąlygas dėl užsieniečių – nuspręsta, kad jie galės atvykti į šalį, jei jų šeimos nariai, t. y. tėvai, vaikai, sutuoktiniai, globėjai, yra Lietuvos piliečiai. Iki šiol užsieniečiams buvo uždrausta atvykti į Lietuvą, nebent jie turi leidimą gyventi šalyje, yra diplomatai, vykdo tarptautinius pervežimus.

Vyriausybė taip pat sugriežtino krovininio transporto vairuotojų kontrolę, jei šiems pasienio patikros punktuose nustatomas karščiavimas ar kiti koronaviruso simptomai. Pasak A. Verygos, korekcija „leistų neįleisti jų jau prie sienos“.

Sprendime atsirado ir daugiau sugriežtinimų: Vyriausybė taip pat pakeitė rekomendaciją dėvėti apsaugines kaukes į privalomą nurodymą tai daryti – jis įsigalios nuo penktadienio. 

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas įvestas kovo 16 dieną. Jo metu uždarytos mokyklos, darželiai ir universitetai, draudžiama daugumos parduotuvių, kavinių veikla.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close