Estetinis plombavimas: graži šypsena vos po kelių vizitų

Gražūs dantys puošia kiekvieną žmogų ir skatina dažniau šypsotis, tad nieko keisto, kad neretai yra ieškoma galimybių, kurios padėtų efektyviai atkurti pažeistus ar estetinę išvaizdą praradusius dantis. Nors dantų atkūrimo metodų šiandien yra ganėtinai daug, tačiau tuomet, jei siekiama, kad gražesniais dantimis būtų galima džiaugtis kiek įmanoma greičiau, dažniausiai yra pasirenkamas estetinis plombavimas. Šią procedūrą šiandien gali pasiūlyti ne taip ir mažai klinikų, tad pacientai turi galimybę pasirinkti tokią, kuri geriausiai pateisintų lūkesčius bei atitiktų finansines galimybes. Priežasčių, kodėl vertėtų pagalvoti būtent apie tokį sprendimą, yra taip pat nemažai, taigi, kurias jų būtų galima įvardinti kaip pačias svarbiausias?

Didelės pritaikymo galimybės

Estetinį plombavimą gana dažnai pasirenka tie pacientai, kurie nori pagražinti dantų formą, estetiškai sutaisyti ėduonies pažeistus dantis, užpildyti tarp dantų esančius didelius tarpus, ir t.t. Odontologai visada gali įvertinti, ar būtent ši procedūra gali padėti pasiekti paties geriausio rezultato, ir tuomet galima planuoti būsimus vizitus.

Pakankamai greitai atliekama procedūra

Gražesne šypsena pacientai gali džiaugtis vos po kelių vizitų: pirmojo apsilankymo klinikoje metu yra įvertinama dantų būklė ir numatoma, kiek dantų reikės plombuoti, antrojo vizito metu atliekami numatyti darbai, o trečiojo apsilankymo metu įvertinama, ar nereikia atlikti tam tikrų korekcijų (prireikus dantys yra nušlifuojami).

Nebrangus ir ilgaamžis sprendimas

Tam tikrais atvejais pacientams gali būti siūlomos ir tam tikros alternatyvos – estetinis dantų protezavimas arba dantų laminačių taikymas. Vis dėlto, jei nusprendžiama rinktis estetinį plombavimą, galima būti užtikrintiems, kad tokia procedūra nepareikalaus pernelyg didelių išlaidų, o pasiektu rezultatu bus galima džiaugtis maždaug 8-12 metų.

Estetiškai plombuotų dantų priežiūra

Svarbu žinoti, kad priekinių dantų plombos yra trapesnės už natūralų danties audinį, todėl vertėtų vengti priekiniais dantimis kąsti kietus maisto produktus (pavyzdžiui, keptą duoną). Maždaug kas pusmetį reikės atlikti estetiškai plombuotų dantų poliravimą (tą galima atlikti ir tuomet, kada lankysitės burnos higienos procedūrai). Rekomenduojama rinktis tik minkštą dantų šepetėlį ir naudoti abrazyvių dalelių neturinčią dantų pastą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close