Estijoje nustatytas pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Asmuo į Estiją keliavo autobusu iš Rygos.

Estija ketvirtadienį ryte pranešė, kad šalyje nustatytas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis.

Socialinių reikalų ministras Tanelis Kiikas (Tanelis Kykas) sakė visuomeniniam transliuotojui ERR, kad „turimas omenyje Estijos gyventojas, nesantis jos pilietis“.

Pasak ministro, šis asmuo yra į Estiją neseniai iš Irano grįžęs šios šalies pilietis. Šiuo metu jis hospitalizuotas.

„Vėliau šiandien bus gauta papildomos informacijos apie šį atvejį“, – pažymėjo T. Kiikas.

Pasak ministro, minimas vyras neseniai sugrįžo į Estiją autobusu iš Rygos.

„Šiuo metu nustatomi autobuso keleiviai, su jais susisiekiama“, – aiškino A. Kiikas. Jis pridūrė kol kas negalintis pasakyti, kiek žmonių važiavo tuo autobusu arba turėjo kontaktų su užsikrėtusiuoju.

Iranas iki šiol yra užfiksavęs daugiau 140 užsikrėtimo koronavirusu atveju; 22 šių pacientų mirė.

Tuo metu susisiekimo bendrovė „Lux Express“ vėliau ketvirtadienį nurodė perdavusi Sveikatos apsaugos departamentui duomenis apie 23 keleivius, važiavusius reisu iš Rygos kartu su užsikrėtusiu iraniečiu.

„Informaciją, kad kalbama apie mūsų keleivį, gavome ketvirtadienį 9 val. 30 min. (vietos ir Lietuvos laiku). Iškart sušaukėme krizių grupę, o ši susisiekė su Sveikatos apsaugos departamentu, su kuriuo bendradarbiaudami vykdome virtinę priemonių saugumui užtikrinti“, – sakė „Lux Express“ vykdomasis direktorius Janno Ritsbergas (Janas Ritsbergas).

„Lux Express“ duomenimis, užsikrėtęs asmuo važiavo autobusu, trečiadienį 14 val. išvykusiu iš Rygos ir 18 val. 30 min. atvažiavusiu į Taliną. Į šį reisą parduoti 24 bilietai.

Bendrovė informavo apie padėtį autobuso vairuotoją ir palydovą; jie buvo išleisti atostogų viruso inkubaciniam laikotarpiui. „Lux Express“ pažadėjo informuoti visus savo darbuotojus dėl tolesnių veiksmų.

„Minėto reiso autobusas buvo Taline buvo išvalytas ir 21 val. 30 min. išvažiavo į Sankt Peterburgą. Sveikatos apsaugos departamentas patikino, kad be viruso nešiotojo užsikrėsti autobuse mažai tikėtina, bet, nepaisant to, autobusas bus pašalintas iš eismo ir nuodugniai dezinfekuotas“, – pranešė įmonė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close