Jiezno gimnazija reprezentuoja Lietuvą

Pirmadienio rytą Jiezno gimnazijos mokiniai stovėjo išsirikiavę prie mokyklos, rankose laikydami Rumunijos, Italijos, Lenkijos, Turkijos ir Portugalijos vėliavėles ir laukė atvykstančių svečių iš šių šalių. Svečiai vėlavo, o pavasarinis lietutis truputį paskubėjo…

Tačiau netrukus jau skambėjo džiugūs susitikimo šūksniai, sveikinosi pažįstami kolegos mokytojai, o mokiniai atvykusius svečius pasveikino liaudiška muzika ir šokiu.

Jiezno gimnazija dalyvauja Comenius projekte „Pasaulinis skurdas ir mes“. Jo koordinatoriai yra italai, kurie sumanė patį projektą ir surado partnerius. Jiezno gimnazija – vienintelė mokykla, atstovaujanti Lietuvai, todėl jai tenka ypatingas uždavinys gerai pristatyti savo šalį. Juk atvykę svečiai nelabai iki šiol žinojo, kur yra ta Lietuva.

– Šiame projekte dalyvauja Italija, Portugalija, Turkija, Lenkija, Rumunija ir Lietuva. Projekto tikslas – išvykti į kitas šalis, susipažinti su jų dabartiniu gyvenimu.

Mūsų koordinatorė šiame projekte yra anglų kalbos mokytoja Janina Bartusevičienė. Šis visų partnerių atstovų susitikimas yra jau trečias nuo praėjusių metų, kada projektas buvo pradėtas. Lapkričio 26-30 dienomis lankėmės Sardinijos salose esančiame Sasario mieste, šių metų kovo 11-16 dienomis pabuvojome Turkijoje, – pasakojo direktoriaus pavaduotoja Danutė Bajorienė. 

Į vizitus pas projekto partnerius vyko gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Danutė Bajorienė, Janina Bartusevičienė ir Agnė Banaitienė. Tačiau rudenį Rumuniją jau vyks su mokiniais. Pasak D. Bajorienės, pirmas vizitas buvo apžvalginis, o į antrą nerizikavo imti vaikų, kadangi buvo kilę konfliktai Sirijoje.

Kaip pasakojo pavaduotoja, lankydamiesi Italijoje ir Turkijoje pamatė ne tik paradinį šalies veidą ir kurortus, bet ir tikrą, turistų nelankomų (ar nerodomų) rajonų žmonių gyvenimą.

Projekto dalyviams numatyta plati pažintinė programa. Pirmąją dieną svečiai susipažino su mokykla, dirbo prie projekto, o vakare laukė susitikimas su Jiezno bendruomene ir linksma vakaronė. Kitoms dienoms planuota išvyka į Kauną, Rumšiškes. Trečiadienį numatyta aplankyti Jiezno įstaigas, Stakliškių midaus gamyklą, šakočių kepyklą, o ketvirtadienį – susitikimas su Prienų rajono savivaldybės meru Vytu Bujanausku, išvyka į Merkinę, prie Čekiukų piramidės, o galiausiai aplankyti ir mūsų sostinę Vilnių bei Trakus.

Jiezno gimnazijai teko sunkus išbandymas priimti svečius ir juos supažindinti su mūsų šalimi, parodyti ne tik, kas yra skurdas, bet ir tai, ką turime gražaus, kas daro mus patrauklius.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close