Patarimai ir moteriškos gudrybės

Relaxing young woman enjoying her coffee while sitting in bed. Lazy sunny morning in bed.

Moterims bene daugiausia tenka atlikti namų ruošos darbus, valyti ir blizginti virykles, vonias bei dušo kabinas. Darbui palengvinti dažnai naudojamos įvairios cheminės medžiagos, kurios nuodingos ir pavojingos sveikatai. Tad protingos moterys atranda ir išbando įvairias gudrybes bei panaudoja kitas, paprastesnes medžiagas.

Štai plyteles, stiklinius paviršius kuo puikiausiai valo actas. Labiau užterštiems paviršiams valyti  pasigaminkite tyrelę, sumaišę sodą su actu.

Su kalkių nuosėdomis ant čiaupų kovoti padės citrinos rūgštis: patrinkite ja nešvarias vietas ir palikite nakčiai. Ryte beliks tik nušluostyti čiaupus šluoste.  Veidrodžiai atgaus spindesį, jei išblizginsite juos juodojoje arbatoje suvilgyta šluoste.

Virtuvėje nešvarą galima įveikti taip pat lengvai. Jei patamsėjo arbatinuko vidus, užplikykite jame obuolio ir citrinų žievelių, po 10 minučių išpilkite ir išskalaukite arbatinuką.

Stalo įrankiai blizgės, jeigu pavirsite juos vandenyje, kuriame buvo verdamos bulvės. Mėsmalę puikiai išvalyti galima jeigu baigę malti mėsą, permalsite mėsmalėje žalią bulvę.

Neretai pasitaiko, jog šeimininkaujant virtuvėje prisvyla puodas. Jokiu būdu jo neišmeskite! Reikia įpilti į puodą tiek vandens, kad apsemtų prisvilusį paviršių, įberti daug druskos ir palikti keletui valandų. Minėtam laikui praėjus, puodą užkaiskite ir pavirkite keletą minučių. Visa tai atlikus, puodas bus vėl tinkamas naudoti .

Dažnai šeimininkės skundžiasi, jog kepant maistą keptuvėje taškosi aliejus, kurį vėliau sunku nuvalyti. To išvengsite, jei  prieš kepimą į keptuvę įbersite šiek tiek druskos.

Jei Jūsų indų ploviklis neefektyviai šalina riebalus, įpilkite į jį šaukštelį citrinų sulčių.

Virtuvėje nuolat vyksta maisto gaminimo procesas, todėl pasitaiko, kad prisvyla ar pridega ne tik puodas, bet ir nukritus degtukui ar pastačius karštą indą apdega medinis baldas, stalas. Nevertėtų dėl to nuogąstauti : apdegusį paviršių gausiai  ištepkite majonezu ir palikite pusei valandos.

Alus yra ne tik gėrimas, kurį mėgsta gerti vyrai. Jį galima panaudoti ir visai kitiems reikalams.

Jeigu jūsų plaukai atrodo lyg negyvi, plaukite juos alumi. Aluje esančiame salykle gausu baltymų, kurie pamaitins galvos plaukus ir jų šaknis. Alkoholis veikia kaip dezinfekavimo priemonė. Vitaminai B, kurių ypač gausu aluje, suteiks plaukams blizgesio. Plaukus plaukite šiltu ir išsivadėjusiu alumi, paskui gerai perskalaukite.

Alumi galima atnaujinti savo juvelyrinius dirbinius. Nerekomenduojame alumi valyti pačių brangiausių savo papuošalų, bet kai kuriems auksiniams dirbiniams jis puikiai tiks. Panardinkite žiedą ar kitą juvelyrinį dirbinį į alų, ištraukite ir nuvalykite sausa pašluoste.

Aluje galima marinuoti mėsą, ypač jautieną, kad ji būtų minkštesnė ir skanesnė. Visą naktį marinuokite ją aluje, mėsą užpylę tokiu kiekiu, kad apsemtų.

Burbuliukai ir alaus rūgštis – puikūs valikliai. Dėmėtą puodą įstatykite į šviesaus alaus vonelę ir palikite stovėti porą valandų. Ištraukę sausai nuvalykite.

Kadangi virtuvėje gaminame įvairius maisto patiekalus, kepame, verdame, tad neišvengiamai kartais čia tvyro ne visai malonus kvapas. Norint kad jis išnyktų, paimkite nedidelį stiklainį, į vidų įberkite sodos ir įlašinkite kelis lašus eterinio aliejaus. Stiklainį uždenkite folija, kurioje turi būti padarytos kelios skylutės. Retkarčiais stiklainį reikia supurtyti ir įlašinti naujo eterinio aliejaus.

Ne paslaptis, kad šaldytuve taip pat kaupiasi įvairūs nemalonūs kvapai. Su šia problema puikiai susidoros aktyvinta anglis – tiesiog įdėkite kelias tabletes į šaldytuvą.

Arbata – puikius pakaitalas cheminiams valikliams. Stiprus arbatos nuoviras padės išplauti riebalus ir nešvarumus nuo parketo, linoleumo ir netgi stiklo.

Įvairių kruopų, arbatų, kavos ir kitų produktų laikymui naudokite specialias dėžutes. Jos gražiai atrodo (galite priderinti prie interjero), užima mažiau vietos ir padeda išsaugoti naudingąsias produktų savybes.

Visos šeimininkės žino, kad mušant mėsą ji taškosi. Norint to išvengti, įdėkite mėsos gabalą į maistinį polietileninį maišelį: besitaškančios sultys liks viduje, o virtuvė bus daug švaresnė.

Ypatingą dėmesį skirkite šaldytuvo rankenai, kempinėlėms, kriauklei, virtuviniams rankšluosčiams. Valykite, plaukite ir keiskite juos reguliariai, ir jūsų virtuvėje visada bus švaru. Beje, indų kempinėlę rekomenduojama keisti kas savaitę, o vietoj virtuvinių medžiaginių rankšluosčių galima naudoti popierinius.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close