Prevencinė programa „Linas“ Naujosios Ūtos seniūnijoje

Nuo spalio 3 d. iki gruodžio 19 d. Naujosios Ūtos seniūnijoje vyko prevencinė programa ,,Linas“. Ji vykdoma jau ketvirtus metus. Programoje dalyvavo 10 vaikų iš N. Ūtos, Balbieriškio ir Šilavoto seniūnijų.

Programos tikslas ir siekiai – dirbti su vaikais grupėje, sumažinti vaikus užgriuvusį chaosą, formuoti teigiamą savęs vertinimą, pasitikėjimą savimi, savigarbą, Padėti geriau suprasti gyvenimą, pasidalinti savo baimėmis ir nuogąstavimais, sumažinti atsakomybės ir kaltės naštą, žinoti savo teises ir pareigas.

Prevencinės programos ciklą sudarė 12 susitikimų, kurių metu buvo aptartos vaikams aktualios temos. Užsiėmimų metu vaikai žaidė komandinius žaidimus, piešė, karpė, lipdė, kūrė įvairius darbelius, kuriuos segė į savo darbų aplanką. Taip pat buvo ugdomi ir formuojami tarpusavio bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiai bei kasdieniai gyvenimo įgūdžiai: nusiplauti rankas, pasidengti stalą, paruošti maistą, išsiplauti indus.

Paskutinio užsiėmimo metu svečiavomės Naujosios Ūtos bibliotekoje. Bibliotekininkė S. Milušauskienė vaikus supažindino su advento papročiais bei tradicijomis, vaikai minė mįsles. Taip pat visi kartu aptarėme programos rezultatus, įvertinome įgytas žinias. Vaikai noriai dalyvavo programos veiklose ir sakė norintys dalyvauti ir 2020 metais. Artėjančių švenčių proga prevencinės programos dalyviams buvo įteiktos dovanėlės,už kurias dėkojame rėmėjams. Taip pat dėkojame Prienų rajono savivaldybei už prevencinės programos „Linas“ finansavimą.

Prevencinę programą vykdė su šeimomis dirbančios socialinės darbuotojos P. Mickaitė, J. Petkienė ir J. Lučkienė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close