Gegužės 9 dieną į Birštono meno mokyklą su savo originalia koncertine programa atvyko Kauno Jėzuitų gimnazijos folkloro kolektyvas „Ale va“, vadovaujamas Vitos Braziulienės.

Popietė buvo šilta ir saulėta, tad birštoniečiai svečius priėmė  mokyklos kiemelyje, gamtos prieglobstyje, o liaudiškos muzikos galėjo klausytis ir ne tik renginio dalyviai, bet ir aplinkiniai gyventojai bei po miestelį vaikštantys poilsiautojai.

Ansamblio vadovė pristatydama kolektyvą pastebėjo, kad iš folkloro ansamblio mažai būna profesionalių muzikantų ar pasirinkusiųjų studijuoti muziką. Čia susirenka visi folkloro gerbėjai, kuriems muzika yra bendravimo būdas, suteikiantis sielai atgaivą, padedantis gyventi ir džiaugtis. Gal todėl baigusieji šią mokyklą ir tapę studentais dar susirenka pagroti ir padainuoti drauge su jaunesniais moksleiviais, neužmiršta savo kolektyvo.

Vadovė priminė, kad Birštono meno mokyklos mokytojas Justas Paliušis taip pat mokėsi šioje mokykloje, buvo folkloro ansamblio dalyvis. Jo kvietimu ansambliečiai ir svečiuojasi Birštone. Be to, Justas yra sukūręs himną „Man gera Lietuvoj“, kuriuo visada užbaigiamas kolektyvo pasirodymas.

– Stengiamės, kad mūsų dainininkai pamiltų autentišką muziką, pamiltų tai, ką dainuoja ir groja, – sakė vadovė.

Pirmiausia žemaitiškai dainavo penktokai, vėliau – šeštokai, o po to ir vyriausieji vienuoliktokai. Ir labai smagu buvo žiūrėti, kad jaunimas taip gražiai ir iš širdies dainuoja senovines dainas ir šoka šokius. Ir ne bet kokius, o „Kiaulė grikiuos“, „Galopas“, „Griečenikė“, į kurių sūkurį įtraukė visus susirinkusius. Šoko ir švietimo skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė, ir mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė, ir visos mokytojos, ir svečiai iš Indonezijos, Meksikos ir Kinijos, viešintys gimnazijoje pagal mainų projektą.

Baigiantis gražiam renginiui, mokytojas Justas drauge su jėzuitų gimnazijos moksleiviais sugiedojo savo parašytą himną „Man gera Lietuvoj“. Jis pajuokavo, kad pirmą kartą jo mokiniai pamatys gitaros mokytoją dainuojantį. Išgirdę nuoširdžią ir gražią dainą, visi susirinkusieji pajuto, kaip gera gyventi Lietuvoje, o ypač Birštone.

Už turiningą ir linksmą koncertinę programą, skirtą tarmių metams, „Ale va“ ansambliui dėkojo ir įteikė suvenyrus Birštono meno mokyklos direktorė Laimutė Raugevičienė.

Draugystė ir bendradarbiavimas tarp Birštono meno mokyklos ir Kauno Jėzuitų gimnazijos tęsis, nes yra jungiančioji grandis – pomėgis muzikai ir dainai.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close