Pasisemti naujų jėgų ir energijos – į Karpatų kalnus

Jau pats Birštono miesto vandens turizmo klubo pavadinimas ,,6 x 2“ sako, kad jo narių veikla susijusi su sportu, judrumu ir, pagal galimybes, ekstremalumu. Paskutinėmis metų dienomis klubo direktorius Arvydas Narkeliūnas organizavo kelionę į Ukrainą, kad klubo nariai pailsėtų nuo kasdienių rūpesčių ir pasisemtų naujų jėgų bei idėjų.

Ukraina turi kuo nustebinti – nuo Lvovo bažnyčių bokštų gausybės iki Karpatų kalnų.

Pirmasis kelionės taškas buvo Lvovas. Pervažiavę per kaimyninę Lenkiją ir kiek ilgiau užtrukę eilėje įvažiuoti į Ukrainą, Lvovo senamiesčio viešbutį pasiekėme apie 12 val. nakties.Tačiau likome patenkinti, nes turėjome galimybę pavaikščioti ir pamatyti naktinį, judrų, nuo šviesų ir lempučių raibuliuojantį senamiestį. Gerai pailsėję ir sočiai papusryčiavę kitą rytą išėjome susipažinti su senamiesčiu. Mieste pasigrožėjome bažnyčiomis, siauromis gatvelėmis, istoriniais paminklais. Sudomino daugiatautė ir spalvinga miesto istorija, istorinių pastatų gausa, o architektūra sužavėjo savo puošnumu ir laikui nepavaldžiu stiliumi. Ne veltui Lvovas vietinių ir turistų vadinamas ,,Mažąja Viena“ ar ,,Mažuoju Paryžiumi“. Labai sužavėjo Operos ir baleto teatras. Šis pastatas ukrainiečiams toks svarbus, kad net pavaizduotas 20 grivinų kupiūroje. Lietuviams labai svarbi yra bernardinų bažnyčia, nes jos frontone, šalia Lenkijos erelio puikuojasi ir Lietuvos vytis. Aplankėme Lvovo požemių paslaptis: XIII a. jėzuitų požemį, ,,Kavos kasyklą“, dominikonų bažnyčios požemį. Taip pat lankėmės istorinėje vaistinėje, alchemiko kambaryje ir, paskanavę nuostabios Lvovo kavos, nusipirkę saldumynų geriausioje šokolado parduotuvėje, išvykome į pagrindinį mūsų kelionės tikslą – Bukovelio slidinėjimo kurortą.

Karpatų kalnai – tai Ukrainos pasididžiavimas, sveikatos ir stiprybės šaltinis, nuostabus kraštovaizdis, skanus maistas ir paprasti nuoširdūs žmonės. Nors kurorte sniego nesimatė, tačiau slidinėjimo trasos buvo gana gerai paruoštos ir pritaikytos įvairiausius slidinėjimo lygius pasiekusiems žmonėms. Keltuvais pasikėlę ant kalnų viršūnių gėrėjomės nuostabiais vaizdais, slidinėjome, ilsėjomės ir stiprinomės kalnuose prie trasų įrengtose kavinėse. Paskutinėmis slidinėjimo dienomis taip gausiai snigo, jog pasijutome kaip žiemos pasakoje, kuri dažniausiai būna tik atviruke. Kalnų didybė priverčia išstumti iš galvos visas nereikalingas mintis, rūpesčius ir įtampą. Laisvalaikiu aplankėme Jaremčios turistinį kurortą ir garsų suvenyrų turgų ant Pruto upės kranto.

Pasislidinėję, maloniai pavargę, bet pakylėti, su naujomis mintimis ir pilni jėgų grįžome namo.

Jau pradėjome planuoti kitas klubo išvykas ir keliones slidinėti, taip pat plaukti baidarėmis kalnų upėmis. Kviečiame visus norinčius prisijungti prie klubo veiklos.

Klubo narė Angelė Kederienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close