Septintoji Žalioji vėliava – Kunigiškių mokykloje

Gegužės mėnesį Kunigiškių pagrindinei mokyklai Žalioji vėliava įteikta septintą kartą. Tai yra aukščiausias tarptautinis apdovanojimas už gamtosauginę veiklą. Kunigiškių pagrindinė mokykla – pirmoji Prienų rajone, kuri2005 m. priimta į Tarptautinę gamtosauginių mokyklų programą.

Mokyklos bibliotekoje buvo surengta kukli, tačiau labai svarbi ir ypatinga vėliavos priėmimo ceremonija. Visus susirinkusius mokinius ir svečius pasveikino Neringa Zujienė, kuri šventę pradėjo klausimu: „Nuo ko ir dėl ko turime saugoti gamtą?“ Atsakymo nereikėjo ilgai laukti. Visi tvirtino, kad reikia pradėti nuo savęs. Dėl savęs ir dėl kitų, nes tik sveikoje aplinkoje gali augti sveikas žmogus. Ji pristatė ir garbingus mūsų svečius: Gamtosauginių mokyklų koordinatorių Lietuvoje Renaldą Rimkevičių, Prienų rajono savivaldybės Statybos ir ekonominės plėtros skyriaus vyriausiąją specialistę Iloną Ramanauskienę, Prienų miškų urėdijos ryšių su visuomene specialistą, Jaunųjų miško bičiulių veiklos koordinatorių Kastytį Tarasevičių.

Apie gamtos bičiulių (JMB) „Degsniukų“ veiklą 2011–2012 m. trumpai papasakojo ir skaidres pristatė gamtosauginio komiteto nariai Andrius Deimantavičius ir Simona Monkelytė. Šypsenas ir juoką kėlė nuotraukos, kuriose įamžinti gamtos bičiuliai, apsiginklavę kibirais ir kastuvais, padeda miškininkams sodinti medžius, įkelti inkilus. „Degsniukai“ nepasididžiuoja ir kiekvieną pavasarį tvarko Balbieriškio atodangą, žiemą nepamiršta žvėrelių ir paukščių, gabena į mišką jiems maistą. Ne vien darbais, bet ir šventėmis, renginiais, iškylomis, konkursais gali pasidžiaugti jaunieji miško bičiuliai. Pelėdų klausymasis, Lygiadienio šventė ant aukščiausios Prienų kalvos… Net neišvardinsi, kiek šie jaunuoliai nuveikė per metus.

Pasidžiaugęs „Degsniukų“ veikla R. Rimavičius įteikė septintąją vėliavą ir sertifikatą Kunigiškių mokyklai. Jis palinkėjo siekti ir dešimtosios – jubiliejinės Žaliosios vėliavos. A. Ramanauskienė stebėjosi, kiek daug nuveikė miško bičiuliai per šiuos metus, sveikino „Degsniukų“ vadovę Onutę Žvaliauskienę su puikiais rezultatais, linkėjo sėkmės. K. Tarasevičius įteikė pažymėjimus ir ženkliukus jauniesiems miško bičiuliams: T. Brusokui, G. Juočiui, A. Deimantavičiui, E. Pikaitei, D. Černevičiūtei, K. Bubnytei, G. Adomaičiui, T. Jakinevičiui, E. Saikevičiui, K. Bugaj, S. Monkelytei, D. Budrikaitei, P. Lazauskui, Š. Lukošiui, E. Krilavičiui, D. Budrikui, M. Tautvydui, D. Juočiui, Ž. Tamulynui. Jis mokiniams priminė, kad tik sunkiu darbu galima siekti gerų rezultatų. Taip pat pasidžiaugė, jog Kunigiškių mokyklą galima laikyti pavyzdžiu kitoms.

Ceremoniją užbaigė O. Žvaliauskienė Tado Ivanausko žodžiais: „Gamtą mylėti per maža – ją reikia gerai pažinti“. Taigi mylėkime gamtą, o ji mylės mus.

 

Eglė Urnežienė,

Kunigiškių pagrindinės mokyklos mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close