Valstybinių miškų urėdija atnaujina Kleboniškio parko pėsčiųjų-dviračių taką

VĮ Valstybinių miškų urėdija atnaujina vieno didžiausių Kaune esančių parkų – Kleboniškio parko – pėsčiųjų-dviračių taką. Šiuo metu jau atlikta didžioji dalis remonto darbų: sutvarkytas pagrindas ir pakeista asfalbetonio danga, vykdomi teritorijos sutvarkymo darbai, atlikta darbų patikra. Remontuojamo tako atkarpa – keli kilometrai. Visus darbus planuojama užbaigti iki sausio mėnesio pabaigos.

Iš viso pėsčiųjų-dviračių takai driekiasi apie 10 km, iš jų 6 km yra nutiesti asfalto danga, likusi dalis – natūralaus grunto. Į Kleboniškio parką patogu patekti pėsčiomis, pereinant prie automagistralės Vilnius-Kaunas-Klaipėda esančiu pėsčiųjų tiltu. Parkas tęsiasi iki pat Kleboniškio parko ir Neries upės.

„Kleboniškio miškas plyti šiauriniame miesto pakraštyje. Dauguma žmonių iš miesto į parką patenka pėsčiomis ar dviračiais, todėl potencialūs lankytojai – ne automobiliais atvykstantys stovyklautojai, o žmonės, norintys kelias valandas ramiai praleisti miške, pasivaikščioti parko takais. Didžiausias šio pėsčiųjų-dviratininkų takų privalumas – šimtamečiai, puikiai poilsiavimui tinkami medynai (pušynai ir eglynai) ir patogi, lengvai pasiekiama teritorija miesto dalyje. Daugybė miestiečių čia lankosi kiekvieną dieną, tad mūsų pareiga pasirūpinti, kad būtų užtikrintos tinkamos sąlygos trumpalaikiam poilsiui miške“, – teigia Valstybinių miškų urėdijos Dubravos regioninio padalinio vadovas Mindaugas Petkevičius.

Takus, kurie įrengti 1984 metais, asfalto danga tiesė tuometinis miško valdytojas – Kauno miesto savivaldybė. 2010 metais šiuos miškus su esamais takais perėmė miškų urėdija. Tako remontas tapo prioritetiniu darbu prižiūrint valstybinės reikšmės miškus Kauno miesto teritorijoje.

„Kleboniškio miškas priskirtas rekreaciniams miškams (II B miškų grupei), todėl prie tako yra įrengta keletas poilsiaviečių ir atokvėpio vietų. Parke galima atsigaivinti ir tyru šaltinio vandeniu, čia pat atitekančiu iš žemės gelmių. Tai puiki vieta norintiesiems pailsėti gamtoje, per daug nenutolstant nuo miesto teritorijos“, – sako M. Petkevičius.

Valstybinių miškų urėdija ir Kauno rajono savivaldybė, vykdydamos remontuojamo tako projektą valstybinės reikšmės miško žemėje, prisideda reikiamas išlaidas pasidalydamos per pusę.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close