Sportiškiausia – Gedminų šeima

Sekmadienio popietę Birštono vasaros estradoje buvo smagu. Šilta diena, gražus oras – puikus laikas šeimoms pasportuoti, pabūti gamtoje ir pasivaržyti tarpusavyje, paminint Šeimos dieną.

Nors į renginį susirinko nedaug šeimų, tačiau atėjusieji tikrai nesigailėjo. Buvo parinktos nesudėtingos ir linksmos rungtys, kurias galėjo nesunkiai įveikti (ar bent pabandyti įveikti) tiek suaugę, tiek patys mažiausieji dalyviai.

Šeimos dalyvavo 5 rungtyse: estafetės (smiginis, kamuolio varymas ir metimas į krepšį, šokinėjimas maiše), pasagos mėtymo, ėjimo su „slidėmis“ ir šaudyklinio bėgimo. Buvo atliktas ir fizinio pajėgumo testas (dinamometru).

Atėjusieji pavieniai asmenys irgi neliko nuošalyje – išbandė rankos miklumą ir akies taiklumą svaidydami smiginį ir mėtydami pasagą.

Pasagą mėtyti geriausiai sekėsi Rimai Makejenok, kuri ir užėmė pirmąją vietą. Antroji vieta atiteko Vytautui Gedminui, trečioji – Pauliui Bagdonavičiui. Taikliausiai į taikinį mėtė Tomas Miliūnas, Paulius Bagdonavičius ir Gintaras Januška.

Dešimtą kartą šeimų varžybose nugalėtojais tapo sportiška ir draugiška Gedminų šeima (Algimanta, Vytautas ir Greta), surinkusi 319 taškų. Jie pirmavo visose rungtyse.

Antrąją vietą laimėjo aktyviai sportuojanti Bisikirskų šeima (Kenija, Giedrius ir Elzė), surinkusi 186 taškus. Nuo jų vos pora taškų atsiliko trečiąją vietą laimėjęs Matulevičių šeimyninis trejetukas (Kotryna, Karina ir Julius), o ketvirtoji vieta atiteko Ražanauskams (Jovitai, Emilijai ir Rokui).

Šeimoms, dalyvavusioms varžybose, buvo įteiktos knygos apie sveikatą ir sveikatinimą. Tokias dovanas birštoniečių šeimoms kiekvienais metais padovanoja buvusi sveikuolė, dabar gyvenanti Norvegijoje Palmyra Laurinavičienė.

Po renginio visi dalyviai buvo gerai nusiteikę, ypač mažiausieji, kurie džiaugėsi ne tik laimėtais medaliais, bet gautais saldainiais.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close