Birštono kurortas pasitinka šventes lėtai ir jaukiai

Birštone kalėdinis laikotarpis startavo gruodžio 7 d., kai, šventinės ceremonijos metu, pagrindinėje kurorto aikštėje, buvo įžiebta Kalėdų eglė. Aukšta ir elegantiška, pagaminta iš specialios gyvų eglišakių konstrukcijos, papuošta daugiau nei 5000 lempučių. Kaip sako Birštono kultūros centro vadovas Zigmas Vileikis, dėl eglutės puošnumo varžytis su kitais miestais Birštonas neketina, tačiau gruodžio kultūrine programa galėtų lygiuotis ir su sostine. Be to čia šventės vyks lėtai – Birštonas per šventes siūlo tai, ką ir kasdien – atsipalaiduoti, nurimti, šypsotis ir viską daryti lėtai. Šių metų Kalėdinis Birštono šūkis – „Švęsk lėtai“.

„Šių metų šventinės programos akcentai – du puikūs kolektyvai iš Italijos. Gruodžio vidury savo muziką Birštone pristatys jaunas italų kompozitorius ir pianistas Vincenzo Cipriani su grupe, o metus užbaigs garsus italų kvintetas „Domo Emigrantes“. Džiaugiamės galėdami birštoniečiams ir svečiams pasiūlyti aukšto lygio kultūrinę programą, kurią kasmet papildo ir atskirų sanatorijų bei SPA centrų iniciatyvos“, – ryškiausius gruodžio renginius pristato Z. Vileikis.

Kviečia švęsti lėtai, bet su muzika

Per šventes Birštonas kviečia pramogauti harmoningai ir Kalėdas pasitinka su šūkiu „Švęsk lėtai“. Žvelgiant į nesibaigiantį šurmulį ir vis anksčiau įsisukančią kalėdinę karuselę, kurortas grįžta prie savo pagrindinės misijos – sveikatai naudingo ritmo. Šventės nebūtinai turi būti gausios, triukšmingos ar labai ryškios. Jos taip pat gali būti ramios, jaukios ir svajingos.

„Birštonas visada buvo ir liks harmonijos, sveikatos ir geros savijautos kurortu, todėl šiais metais šventiniu laikotarpiu savo svečius kviečiame aplenkti didmiesčių šurmulį ir Kalėdas pasitikti niekur neskubančiame Birštone. Šventes čia galima derinti su sveikatinimo procedūromis, kokybišku maistu, o gausi koncertinė programa leis kiekvienam atrasti savąjį ritmą,“ – šventinį pasiūlymą pristato Birštono turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė.

Kitą savaitę Birštono kultūros centras kviečia į klasika tapusią muzikinę komediją „Penkiašakis dobilėlis“. Dviejų dalių muzikiniame spektaklyje pasirodys Edmundas Seilius, Kristina Zmailaitė, Algirdas Bagdonavičius, Kauno muzikos ansamblis „Ainiai“.

Antrą Kalėdų dieną Birštono kurhauze skambės gražiausia visų laikų kalėdinė muzika. Išskirtinio balso tembro, jausmingas ir muzikalus dainų autorius, atlikėjas ir gitaristas R. Difartas, katu su savo žmona, atlikėja A. Difarte, koncerto metu atliks gražiausius šventinius duetus, pritariant nuostabaus grožio lietuvišku instrumentu – kanklėmis, kurias talentingai valdys Ingrida Kurienė bei smuiko(alto) meistrui, svečiui iš Kaliningrado – Laryon Dyakovui.

Apgyvendinimo vietos: norintiems apsistoti su nakvyne – verta suskubti

Birštono viešbučiai, SPA centrai, sanatorijos ir kitos apgyvendinimo paslaugas teikiančios įstaigos, praneša, kad didžioji dalis kambarių šventiniam laikotarpiui jau rezervuota, tačiau suskubsiantiems vietų dar atsiras. Ypač gausiai užpildyti viešbučiai Naujųjų metų sutikimui. Kambarių ir apartamentų, skirtų nuomai, kol kas dar ras visi norintys.

„Šiemet šventės kalendoriuje išsidėstė taip, kad suplanavus kelis laisvadienius, su visomis šventinėmis dienomis, išeina tikros atostogos. Tai atsispindi ir apgyvendinimo vietų užimtumo kalendoriuje. Be to, jaučiame naują tendenciją – užsienyje, o kartais ir skirtinguose Lietuvos miestuose, gyvenantys tautiečiai Kūčias ir Kalėdas švenčia ne namuose. Taip paprasčiau visiems susirinkti, niekam nereikia šeimininkauti. Smagu, kad atsiranda vis daugiau žmonių, galinčių sau leisti tokį komfortą,“ – pasakoja R. Kapačinskaitė.

Naujametines programas birštoniečiams ir kurorto svečiams ruošia restoranai ir kurorto apgyvendinimo vietos. Birštono kurhauze koncertuos instrumentinis „Chris Ruebens Trio“, „Eglės sanatorija“ savo naujametinį vakarėlį patikėjo Žilvinui Žvaguliui ir Irenai Starošatei, „Royal SPA Residence“ laukia nuotaikinga programa su „Pravalturas“ vadovu ir renginio vedėju Vytautu Mikaičiu, o „Vytautas Mineral SPA“ savo svečius lepins net trimis muzikiniais pasirodymais – čia koncertuos Juris Vizbulis – Latvijos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas, grupė „Trys apelsinai“ ir atlikėja Liepa Mondeikaitė. Naujųjų sutikimo vakarą ruošia ir viešbutis „Pušynė“, kur numatyta gausi vakarienė ir akustinis gitaristo pasirodymas.

Renginių gausoje – teatro pasirodymai, meno darbų parodos, degustacinės vakarienės ir kitokios pramogos. Visa informacija apie šventinius renginius Birštone: https://www.visitbirstonas.lt/renginiai/.

***

Birštonas – unikalus Nemuno kilpose įsikūręs Lietuvos kurortas. 90 proc. Birštono savivaldybės teritorijos yra Nemuno kilpų regioninio parko teritorijoje.

Unikalūs gamtiniai ištekliai ir išskirtinis vietovės kraštovaizdis nuo seno vilioja poilsiautojus apsilankyti Birštone ir jo apylinkėse. Nemuno vingiuose žaliuojantys miškai mena karališkąsias medžiokles, kuomet Žvėrinčiaus miške aidėjęs Vytauto Didžiojo medžioklės ragas pramogauti kvietė to meto Europos karališkųjų šeimų narius.

Birštonas – tarptautinių sveikatinimo paslaugų kurortas Lietuvoje, garsėjantis unikalia gamta, Nemuno kilpų vingiais, mineraliniu vandeniu ir karališkomis šaknimis. Kurortas apdovanotas natūralios gamtos turtais: trykštančiais mineralinio vandens šaltiniais, gydomuoju purvu, švariu oru ir palankiu sveikatai klimatu. Kurortas didžiuojasi Europoje pripažintu ir vertinamu mineraliniu vandeniu, kurio sudėtyje yra daug bromo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close