Šeštadienio rytą visoje Lietuvoje prasidėjo dėl prastų oro sąlygų atkelta pavasarinė švaros akcija „Darom“. Akcija buvo planuota balandžio 27 d., tačiau šalti orai organizatorius privertė ją pavėlinti. Per dvi savaites oras atšilo, sužaliavo gamta, pražydo medžiai.

Šeštadienio rytas nežadėjo gero oro, daug kur krito smulkus lietus. Todėl ir gyventojai į akciją rinkosi vangiai. Dauguma, nelaukdami savaitgalio, apsišvarino anksčiau, darbo dienomis, kai lengviau surinkti kolektyvą ir nereikia aukoti šeimai skirto savaitgalio.

F. Martišiaus g. nuo pačio ryto mėlynavo. Čia švietė Partijos Tvarka ir teisingumas Prienų skyriaus mėlynos kepurėlės, striukės. Nuo ankstyvo ryto čia darbavosi lietaus ir vėsumos nepabūgę, švarą ir tvarką mėgstantys prieniečiai. Jų gretose sukiojosi ir ne ką lėčiau dirbo pats skyriaus pirmininkas – Lietuvos Respublikos Seimo narys Vytautas Kamblevičius. Su džiugia nuotaika ir nuolat besišypsanti darbavosi ir jo pavaduotoja, Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė. Tarp besidarbuojančiųjų buvo ir miškininkų: Tarybos narys Kastytis Tarasevičius, buvęs Tarybos narys Vytautas Deimantavičius bei jaunasis jų kolega Povilas Bukevičius.

Kad sveikuoliai galėtų nebijodami basomis vaikščioti po žolę, kruopščiai iš jos visas šiukšles rinko ir Birštono diabeto klubo „Versmė“ pirmininkė Birutė Bartkevičiūtė. Čia darbavosi ir mokytojai, kurie išvakarėse, penktadienį, aplinką tvarkė su mokiniais kitoje Prienų vietoje.

Švaros mylėtojai nepabūgo prasto oro, tačiau juos vargino jau atbudusi gamta. Po nakties lietaus išstypusi žolė slėpė šiukšles, nuorūkas. Sunkiau buvo iš jos viską išrinkti. Daugelis manė, kad šią akciją reikėjo daryti anksčiau, bet šiemet taip greitai pabudusi gamta ir taip greitai atšilęs oras tikrai buvo nenuspėjamas.

Šiemet didžiausi švarintojų laimikiai buvo nuorūkos. Pakelės jų pilnos. Nemažai nuorūkų surinko ir „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai senosiose Prienų kapinaitėse. Nuorūkų skaičių viršijo tik nuo rudens užsilikę sudžiūvę medžių lapai.

Galime pasidžiaugti, kad šiemet po šios akcijos kvėpuosime geresniu oru, o vaikščiosime švaresnėmis pievomis. Tik ar nereiktų visiems susimąstyti prieš numetant šiukšlę. Gal tuomet ir tokių akcijų nereikėtų?

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close