Knyga „Sūduvos girios“

????????????????????????????????????

Lapkričio 14 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje vyko knygos „Sūduvos girios“ (Sūduvos girių ir miškų ūkio istorinė apžvalga) pristatymas. Dalyvavo knygos autoriai Algirdas Antanas Brukas, prof. Romualdas Deltuvas, knygos leidėjas, VšĮ „Muzikos fiesta“ direktorius Dainius Šeronas, buvę Prienų miškų urėdijos vadovai Robertas Judickas ir Jonas Koklevičius, Prienų rajono miškininkai, gausus būrys bibliotekos lankytojų.

Pristatydami knygą, autoriai skyrė laiko ne tik apžvelgti girių formavimosi istorinį kontekstą, miškų administravimo, miškotvarkos, miškų būklę nuo LDK iki šių dienų, bet ir atskirai pakalbėti apie Prienų krašto miškus bei Prienų miškų urėdiją, kuriai knygoje taip pat yra skirta dėmesio.

Knyga „Sūduvos girios“ (Sūduvos girių ir miškų ūkio istorinė apžvalga ) atskleidžia Sūduvos ir Suvalkijos krašto miškingumo kaitą keičiantis gamtinėms bei socialinėms sąlygoms, miškų struktūros raidą, medienos išteklių ir kitų miško gėrybių reikšmę vietos žmonių materialiajam bei dvasiniam gyvenimui, gyvenamosios aplinkos būklei. Be to, aprašoma miškuose susikaupę gamtos bei kultūros vertybės, nušviečiamas įvairių laikotarpių miškininkų indėlis puoselėjant krašto miškus, miškininkavimo specifika bei jos įtaka miškų būklei. Knyga skirta ne vien profesiniam smalsumui patenkinti, bet ir kai kuriems praktiniams dabarties gamtosaugos, gamtonaudos, miškininkavimo, miškotvarkos bei kitiems su miškų tvarkymu susijusiems klausimams objektyviai pagrįsti, remiantis ilgalaikiais duomenimis ir ilgamete patirtimi.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

????????????????????????????????????

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close