Su Danguole Plečkaitytė susipažinau visai neseniai – per Lietuvos neįgaliųjų fotografų plenerą Alksniakiemyje. Pirmiausia dėmesį patraukė nedidelis ūgis, o vėliau sudomino nepaprastas betarpiškumas, bendravimas su aplinkiniais, nuoširdi šypsena, tyros akys ir linksmas būdas.

Paklausus vardo, ji šypsodamasi atsakė, kad reikia pažiūrėti į jos akis ir bus aiškus vardas. Mat jos mėlynos kaip dangus…

Danguolė visada geros nuotaikos, mielai bendrauja su kolegomis fotografais, dalinasi mintimis, kalbasi, šmaikštauja.

Nors ir mažo ūgio, Danguolė norų ir mėgstamų dalykų turi daug. Patinka megzti, nerti, daryti dekupažą, gaminti įvairius papuošalus, o fotografuoti pradėjo prieš keletą metų. Pirmieji objektyvan pateko sportininkai.

– Mėgstu viską fotografuoti, bet labiausiai gėles. Labai daug gražių vaizdelių turiu nufotografavusi, – sako Danguolė.

Praėjusiais metais jai teko dalyvauti fotografų plenere Šventojoje, o šiemet – Birštone. Su visa grupe fotografų Danguolė fotografavo Birštono apylinkes, daugiau dėmesio skirdama pagrindinei temai – Justino Marcinkevičiaus gimtųjų vietų įamžinimui.

Danguolė yra jauniausia šeimos atžala, turi vyresnius brolį ir seserį, su kuriais gerai sutaria. Tėvelis jau miręs, ir Danguolė gyvena su mama.

Pasak Danguolės, daugelį buities darbų atlieka mama, nes jai visur reikia pasilipti, kad pasiektų reikiamus daiktus. Tačiau  viską gali pati pasidaryti, tą jau išbandė kai mama sirgo.

Danguolė lankė mokyklą ir yra baigusi 6 klases. Mokytis toliau negalėjo dėl akių ligų. Vėliau gyveno ir mokėsi internate Kaune.  Jaunoji moteris moka puikiai bendrauti, turi daug draugų, gerai sutaria su giminaičiais.  Ji daug skaito, mėgsta muziką, bendrauja internetu, daro rankdarbius, dalyvauja mugėse. Kaip ir visi jauni žmonės, nori ir mėgsta keliauti. Jeigu būtų pakankamai lėšų, tai keliautų po pasaulį, skraidytų…

– Prie visų reikia pritapti, – šypsosi Danguolė, labiausiai vertinanti žmoniškąją draugystę.

Draugų mergina turi ir savo mieste, ir kituose, o taip pat ir interneto puslapiuose. Kompiuterį Danguolei padovanojo prieš keletą metų apie ją laidą rengę Panelė.lt. žurnalistai, tada ir  atsivėrė didesnės galimybės susirasti bendraminčių ir draugų.

Dar Danguolė turi jorkšyrų veislės šuniuką Gučį, kurį labai myli ir juo rūpinasi.

Paklausta apie laisvalaikį, Danguolė sako, kad kartais jo ir visai neturi. Ryte susitvarko buities reikalus, užsiima rankdarbiais, susitinka su draugais, eina apsipirkti papuošalų gaminimui reikalingų medžiagų. Taip ir prabėga diena, kuri kartais būna ir per trumpa.

Dėl savo mažo ūgio Danguolė nekompleksuoja, gyvena džiaugdamasi kiekviena diena, kiekvienu žmogumi. Vaikystėje gal kiek daugiau kreipė dėmesį į smalsuolių žvilgsnius ir replikas, o dabar – apsiprato. Pabendravus su tokiu nuoširdžiu žmogučiu, visai užmiršti, kad ji yra mažo ūgio. Juk ne jis svarbiausia.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close