Kodėl dovanas verta dovanoti be jokios progos?

Esate vienas iš tų žmonių, kuris sako, kad dovanas reikia dovanoti tik tada, kai tam yra proga? Nieko panašaus: įvairių sričių ekspertai – sveikatos priežiūros, psichologai, sociologai ir kt., teigia, jog dovanas reikėtų dovanoti kuo dažniau, tiesiog be jokios progos. Kodėl? Priežasčių yra daug ir labai svarių. Tad kviečiame su jomis susipažinti.

Ko gero, ne kartą girdėjote faktus apie tai, kad pačios įvairiausios ligos atsiranda dėl vienos paprastos priežasties – per didelio blogų emocijų kiekio. Taigi, nesunku pastebėti, jog priešingas variantas, t.y., didelis gerų emocijų kiekis galėtų tapti puikia priemone, siekiant išvengti ligų. Tačiau, kaip užtikrinti, kad jums svarbus žmogus aptirtų kuo daugiau emocijų? Viskas kur kas paprasčiau nei jūs manėte – tiesiog kuo dažniau lepinkite jį dovanomis.

Sveikatos specialistai tvirtina, kad žmonės, kurie reguliariai patiria malonias staigmenas (šiuo atveju – dovanų teikimas yra puikus pavyzdys), kur kas dažniau būna geresnės nuotaikos bei lengviau susidoroja su stresu. Ne paslaptis, kad būtent puiki nuotaika bei gebėjimas susitvarkyti su stresu, yra kelios laimingo gyvenimo paslapčių. Taigi, apibendrinant galima daryti išvadą, kad dovanodami dovanas jūs kitiems žmonėms sutekite laimės.

Tačiau ir tai dar ne viskas – ne paslaptis, kad daugybė žmonių pasaulyje ieško būdų, kaip pagerinti ar sutvirtinti santykius su svarbiais asmenimis. Belieka tik pridurti, kad dažnas dovanų dovanojimas yra vienas iš būdų tai padaryti.

Ne paslaptis ir tai, kad kiekvienas iš mūsų siekiame, jog mums svarbūs žmonėms gyventų kuo ilgiau. Belieka tik pridurti, kad įvairūs tyrimai rodo, jog žmonės, kurie dažnai patiria malonias staigmenas gyvena kur kas ilgiau.

Kaip žinia, yra daugybė daiktų, kurie skirti sveikatos gerinimui ar harmonijos palaikymui, tačiau mums svarbūs žmonės tiesiog jų neperka, nes tvirtina, jog turi svarbesnių pirkinių. Tačiau, kas gali būti svarbiau už puikią sveikatą? Nelaukite švenčių – tiesiog be progos padovanokite artimam žmogui gaminį (pavyzdžiui, treniruoklį, dviratį ar kamuolį), kad jis jau dabar pradėtų daugiau rūpintis savimi.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad dovanoti kuo dažniau verta ne tik todėl, kad dovanas gaunantis žmogus patirtų kuo daugiau džiaugsmo. Dėmesį verta atkreipti į tai, kad šis procesas yra labai naudingas ne tik gavėjui, bet įteikėjui. Žmogus, kuris įteiki dovaną, dovanoja džiaugsmą. Matydamas, kad jo elgesys tapo kito žmogaus džiaugsmo priežastimi, ir pats dovanos teikėjas patiria procesas abiems daugiau gerų emocijų.

Taigi, tikrai netrūksta priežasčių, kodėl dovanos turėtų būti dovanojamos kuo dažniau – tiesiog be jokios progos. Na, o, kad itin dažnas dovanų rinkimas bei teikimas netaptų nuobodžiu įpročiu, o būtų kas kartą daugiau malonumo abiems pusėms dovanojantis procesas, verta užsukti ten, kur dovanų yra ypač daug. Platesnė informacija šioje svetainėje – dovanų tiek, kad visada rasite tinkamiausią.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close