Socialinių paslaugų centrą papuošė estetiška aplinka

Gražus pastatas, graži aplinka – neatsiejami dalykai, sudarantys jaukią visumą. To siekia Prienų socialinių paslaugų centro kolektyvas, savo teritoriją nuolat gražindamas, papildydamas ją puošniais ir kartu funkcionaliais akcentais.  

Atrodo, centro viduje jau nebėra, ką daugiau daryti, nes tai, kas matoma, galima apibūdinti keliais žodžiais: šviesa, estetika, relaksacija ir erdvė. Paprastumo ir jaukumo šiam kampeliui suteikia vaiski žaluma, užimtumo specialistų ir jų mokinių rankomis pagamintos meninės kompozicijos, interjero detalės. Jeigu ko ir trūko, tai gražaus vidinio kiemelio. Tiesa, jį jau kurį laiką puošia mažosios architektūros elementas – rėmėjų padovanota erdvi medinė pavėsinė. Tačiau kiekvienas specialistas pasakys, kad augalais aplinką galima pakeisti neatpažįstamai.

Gegužės 10-ąją, kai visa šalis jungėsi į akciją „Darom“, neatsiliko ir Socialinių paslaugų centro kolektyvas bei lankytojai. Nuo pat ryto senjorai švarino Giraitiškių poilsiavietę, o jaunimas suskato tvarkyti savo vidinio kiemo teritoriją. Vieni dar iš vakaro sukasė pievą, išrinko velėną, tad penktadienį beliko pagaminti dekoratyvinius elementus, paruošti žemę sodinukams ir juos susodinti. Darbas ėjo kaip iš pypkės, todėl jau popiet kiemelyje buvo pasodinta apie 30 vienetų įvairių augalų. Visus augalus ir medžiagas paruošiamiesiems darbams centrui dovanojo dosnūs rėmėjai.

SPC socialinio darbo organizatorė Eugenija Sargevičienė kolektyvo vardu dėkojo visiems geradariams: uždarajai akcinei bendrovei „Grasta“, padovanojusiai mulčiaus, Balbieriškio seniūnijoje įsikūrusio medelyno savininkei Ilonai Stučkienei –už dekoratyvinius krūmelius ir medelius, „Senukų“ labdaros ir paramos fondui – už cementą vazonams, kuriuos pasigamino patys kolektyvo darbuotojai. Dar vienas dekoratyvinių augalų augintojas Senavaitis pažadėjo padovanoti kalninių pušaičių.

Gegužės 22 d. Prienų SPC vyks atvirų durų diena, kurioje laukiama Prienų rajono savivaldybės gyventojų, norinčių susipažinti su centre teikiamomis paslaugomis, taip pat svečių iš Alytaus neįgaliųjų centro „Atgaiva“. Atvirų durų dienos metu vyks rankdarbių paroda, bus pasodintas Draugystės medis – I. Stručkienės centrui padovanotas kaštonas.

Nepraleiskite progos susipažinti su SPC artimiau ir turiningai praleisti laiką estetiškoje aplinkoje.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close