Gurmaniški pašnekesiai Jiezne su rašytoja Laura Sintija Černiauskaite

????????????????????????????????????

Lapkričio 8 d. Jiezno bibliotekos skaitytojai su rašytoja, žurnaliste, poete, dramaturge Laura Sintija Černiauskaite.

Į susitikimą su kūrėja atėjo vyresnieji gimnazijos mokiniai, mokytojai bei įvairaus amžiaus miestiečiai. Nepaisant jų amžiaus, pomėgių, išsilavinimo ar kitokių skirtumų, tarp auditorijos ir rašytojos užsimezgė gyvas, įtraukiantis pokalbis apie gyvenimą, savęs ir kitų pažinimą, meilės ir nemeilės ištiktus L. S. Černiauskaitės knygų personažus. Aptarusi anksčiau išleistus „Benedikto slenksčius“, autorė pristatė ir naujausią savo romaną „Šulinys“, jo atėjimo į mintis, brandos ir išėjimo į pasaulį vingius.

Susirinkusiems į susitikimą Laura Sintija Černiauskaitė pasakojo, kad jai patinka rašyti, nes rašydama išlaisvėja, jaučiasi tarsi rūke, iš kurio į gyvenimą padeda sugrįžti šeima, namai, darbas. Autorės teigimu, labai svarbu pažinti save ir kitus, tačiau kartais tas pažinimas labai skausmingas, nes rašant įsijaučiama į kiekvieną veikėją, į pačias juodžiausias jo puses, stengiamasi jį pateisinti, parodyti, kodėl kartais tampama blogio įrankiais, kaip mūsų poelgiai ir veiksmai gali daryti įtaką mūsų vaikų ir anūkų gyvenimams. Paklausta, kaip gimsta romano tema, Laura Sintija Černiauskaitė sakė, kad paprastai įkvepia tikrovė, tačiau dažniausiai veikėjai nukreipia įvykius tam tikra eiga, nulemia knygos pabaigą.

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: šviežia knyga 17.00“. Projektas finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Prienų rajono savivaldybės lėšomis.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

????????????????????????????????????

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close