Gegužės 9 dieną Birštono kultūros centre vyko Lietuvos savivaldybių asociacijos narių atstovų suvažiavimas. Susirinkusius savivaldybių vadovus pasveikino LR Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, LSA Prezidentas Ričardas Malinauskas ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, palinkėdami gero ir rezultatyvaus darbo.

Šiuo metu asociacija jungia 60 Lietuvos savivaldybių ir sprendžia savo narių bendrąsias problemas, atstovauja savo narių bendriesiems interesams valstybės valdžios ir valdymo institucijose, užsienio valstybių savivaldybių ir kitose tarptautinėse organizacijose, formuoja Asociacijos narių veiklos strategiją, koordinuoja kryptingą veiklą atskirose srityse ir gina įvairius Asociacijos narių viešuosius interesus.

Pagal numatytą darbotvarkę, ataskaitą už praėjusių 2012 metų veiklą pateikė LSA Prezidentas Ričardas Malinauskas.

Apie savivaldybių finansinę padėtį kalbėjo finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Bronius Ropė, apie verslo investicijų plėtrą pranešimą pateikė Lietuvos pramonininkų konfederacijos Prezidentas Robertas Dargis, o sporto ir savivaldos tema kalbėjo LTOK Prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

LSA direktorė Roma Žakaitienė kalbėjo apie2012 m. finansinės ataskaitos duomenis ir pateikė pasiūlymą dėl LSA 2013 m. finansinės sąmatos bei nario mokesčio plano2013 m. tvirtinimo.

Diskusijose kalbėjo ir pateikė savo nuomonę bei pasiūlymus daug suvažiavimo delegatų. Pagal tai buvo priimti atitinkami sprendimai, nutarimai ir rezoliucijos.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close