Per Velniabliūdžio pelkę – naujas medinis takas

Daug metų per Velniabliūdžio pelkę vedė medinis takas (1,2 km), kurį nutiesė tuometinė Prienų miškų urėdija. Takas buvo labai reikalingas ne tik vietos žmonėms, kurie nuo poliklinikos galėjo pasiekti Prienų kapines, bet ir turistams – eidami taku jie galėjo susipažinti su miško ir pelkės bendrijomis, būdingiausiais augalais ir gyvūnais, kurių kitoje vietoje nepamatysi. Velniabliūdžio pelkė – vienintelė aukštapelkė Prienų kilpoje.

Bet, kaip žinome, medis po kelių metų supūva, tad medinį taką vis reikėdavo remontuoti. Kai takas buvo jau visai avarinės būklės, svarstytos galimybės jį atnaujinti. Nemuno kilpų regioninis parkas yra parengęs projektą, bet jo įgyvendinti nepavyksta, nes tam negaunama finansavimo. Kaip sakė Nemuno kilpų regioninio parko direktorė Dalia Križinauskienė, projektas parengtas, pagal jį Velniabliūdžio pellkės pažintinis takas sumatytas sujungti su netoliese esančiu dviračių taku. Bet kol kas teks laukti geresnių laikų.

Šiais metais VĮ Valstybinės miškų urėdijos Prienų regioninio padalinio iniciatyva buvo sumanyta nutiesti naują medinį taką. Padalinio vadovas Tomas Barkauskas pasakojo, kad jie davė medienos ir patys dirbo įrengiant šį medinį taką. Talkino ir Nemuno kilpų regioninio parko darbuotojai. Taigi, belaukiant finansavimo dviračių ir pėsčiųjų takui per Velniabliūdžio pelkę įrengti, abiejų įstaigų darbuotojai patys savo gerais norais ir darbu padarė medinį taką. Takas tvirtas, padarytas iš storų lentų, kai kur įrengti turėklai. Tiesa, jis daug trumpesnis, eina tik per pelkę, o kur miškas – ten ir liko miško takas. Tačiau žmonėms eiti jau patogu, galima pasigrožėti gražiomis pelkės spalvomis, augmenija.

Mediniu taku žmonės pradėjo vaikščioti prieš lapkričio 1-ąją.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close