Alytuje aktyvuotos Taikos meto užduočių pajėgos – kariai vykdė gyventojų evakuaciją

Spalio 17 d. dėl kilusio didelio gaisro Alytaus mieste aktyvuotos Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinės pajėgos. Kelios dešimtys karių padėjo evakuoti  Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro pacientus. 

Trečiadienį Alytuje, pramonės rajone, kilus dideliam gaisrui, Alytaus miesto savivaldybė kreipėsi į Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalioną pagalbos dėl nukentėjusių asmenų evakuacijos ir transportavimo. Nedelsdama Lietuvos kariuomenė aktyvavo Taikos meto užduočių budinčias pajėgas, esančias Alytaus mieste.

Atvykęs į į ekstremalios situacijos vietą, karių būriui vadovaujantis karininkas kapitonas Jonas Mažylis  evakuacijos veiksmus aptarė su Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro atstovais. Sudarius greitą evakavimo planą buvo pradėti evakuoti įstaigos pacientai. Dauguma evakuotųjų yra garbaus amžiaus žmonės, negalintys laisvai judėti.

Birutės ulonų bataliono kariai padėjo išeiti žmonėms, juos palydėdami iš pastato, išveždami vežimėliuose ar išnešdami neštuvais. Sulaipinus žmones į autobusus buvo paskirti kariai lydėti evakuotuosius kelionės metu. Iš viso Birutės ulonų bataliono kariai evakavo 42 žmones.

Taikos meto užduočių pajėgos aktyvuojamos siekiant organizuoti, koordinuoti žmonių paieškos ir gelbėjimo bei teršimo incidentų likvidavimo darbus. Taip pat vadovauti ir juos vykdyti, teikti pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybių institucijoms.

KAM

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close