Spektaklis „Bestuburiada“: siekdami sėkmės neretai tampame tragikomiškais personažais

Jaunieji Nacionalinio Kauno dramos teatro aktoriai kviečia žiūrovus į pirmąjį susitikimą Prienuose – tragikomišką spektaklį „Bestuburiada“, liečiantį vieną opiausių XXI a. žmonijos problemų – išlikimą darbo rinkoje ir tarpusavio konkurenciją. Spektaklis rodomas spalio 16 d. Prienų kultūros centre.

Tai šiuolaikiška istorija apie tragikomiškas pastangas prisitaikyti ir būti sėkmingu. Spektaklio personažai – šiuolaikinės įstaigos biuro darbuotojai, biurokratinės sistemos sraigteliai, besisukantys darbo rinkos mechanizme. Jie visi siekia išsikovoti pripažinimą, pralenkti savo konkurentą ir pakilti karjeros laiptais bet kokia kaina. Jie pasiruošę lipti kitiems per galvas, žeminti, tyčiotis, meluoti ir kuo geriau atlikti savo vaidmenį, kurį jiems primeta viršininkas, viešoji nuomonė, mokytojai, tėvai ir t.t. Jie siekia įrodyti savo vertę, matuojamą paaukštinimais, apdovanojimais ir sekėjų skaičiumi. Jie pamiršo, kad žmogus yra vertingas pats savaime, jie nebežino, kas yra jų asmenybės stuburas, o geriausia iš viso jo neturėti, nes bestuburiams lengviau įsisprausti į reikalavimų rėmus, adaptuotis, ištverti ir išgyventi. „Bestuburiada“ – pasakojimas apie žmones, kurie jau nebeklausia „kas aš esu?“, tačiau svarsto, kokie turėtume būti, kad lydėtų sėkmė. Jaunoji spektaklio kūrybinė komanda klausia – o kurią savo sielos dalį dėl karjeros paaukotumėt jūs?

Vaidina aktoriai: Aistė Zabotkaitė, Andrius Alešiūnas, Ieva Stašelytė, Kamilė Lebedytė, Marius Karolis Gotbergas, Saulė Sakalauskaitė, Jurgita Maskoliūnaitė, Mantas Bendžius, Roberta Sirgedaitė, Deividas Breivė, Greta Šepliakovaitė, Motiejus Ivanauskas, Povilas Jatkevičius.

Spektaklis sukurtas kartu su LMTA (Lietuvos muzikos ir teatro akademija)

Bilietai platinami: Prienų kultūros centro kasoje ir www.tiketa.lt

Bilietų kaina: 6, 8 Eur.

Akimirka iš spektaklio. V. Ruzgaitės nuotr.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close