Metų mokytoja – Rasa Kučinskienė

Tarptautinės mokytojų dienos išvakarėse Prienų KLC buvo pagerbti mokytojai ir apdovanoti geriausi šios profesijos atstovai.

Dvyliktasis „Metų mokytojo“ konkursas

Jau dvyliktą kartą rengiamas Prienų rajono savivaldybės konkursas „Metų mokytojas“. Metų mokytojo atrankos komisija aptarė 35 mokyklų ir Prienų švietimo pagalbos tarnybos pateiktas rekomendacijas apdovanoti profesionalius ir atsakingus mokytojus.

Šventinio renginio metu visiems konkurso nominantams buvo įteiktos padėkos, vardiniai rašikliai ir kvietimai į Kaune „Žalgirio“ arenoje vyksiančią Tarptautinės mokytojų dienos šventę.

Šventės proga Prienų r. savivaldybė dovanojo koncertą „Lietuvos trombonų projektas ir Loreta Sungailienė“.

Švietimo skyriaus vedėjo padėkomis buvo apdovanoti mokytojai, pasižymintys profesionalumu, aktyvia projektine veikla, kolegiškumu. Šių mokytojų iniciatyva tikslingai įgyvendinamos naujos ugdymo praktikos, jų mokiniai aktyviai dalyvauja varžybose, olimpiadose ir konkursuose. Padėkos buvo įteiktos šiems mokytojams: Laimai Astrauskaitei, Vilijai Bičinskienei, Vitai Buzaitei, Jelenai Knašienei, Ingai Kuzminskienei, Ramūnui Makaveckui, Vydmantui Petraškai, Ilonai Rasimavičienei, Snieguolei Sinkevičienei, Jadvygai Šimaitienei, Inesai Tamošiūnienei, Rasai Valatkaitei, Daivai Vaznienei, Vilijai Vilkaitienei, Linutei Vitkauskienei, Aldonai Venterienei.

Mero padėkos buvo skirtos mokytojams, kurie atstovauja Prienų kraštui ir jį garsina ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, kurių mokiniai tampa respublikinių olimpiadų, konkursų ir varžybų nugalėtojais. Šie mokytojai atsakingai, profesionaliai ir kūrybiškai dirba savo mokyklose, veda rajono ir respublikos kolegoms seminarus, dalyvauja asociacijų, savanorystės veiklose. Mero padėkos bus įteikiamos šiems mokytojams: Danutei Acuvienei, Violetai Butkuvienei, Laimutei Čepulinskienei, Irenai Drižilauskienei, Reginai Eidukevičienei, Vilmai Glaveckienei, Jūratei Grybauskienei, Linui Kamblevičiui, Aldutei Klimavičienei, Astai Lasatienei, Ritai Leitanienei, Editai Losevaitei, Laurai Vaznienei, Redai Zuikienei.

Mero padėkomis buvo apdovanoti mokyklų direktoriai ir jų pavaduotojai ugdymui, veiksmingai vadovaujantys mokykloms, atsakingai organizuojantys mokymą ir mokymąsi, telkiantys visą bendruomenę mokyklos veiklai tobulinti. Apdovanojimai buvo įteikti „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorei Ilonai Balčiukynienei, Skriaudžių pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotojai ugdymui
Aidutei Jurešienei, „Žiburio“ gimnazijos direktorės pavaduotojai ugdymui Linai Malinauskienei, Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos direktoriui Sauliui Pūrui.

Svarbiausia – mylėti savo darbą

2019 metų mokytojo nominacija paskirta „Žiburio“ gimnazijos biologijos mokytojai metodininkei Rasai Kučinskienei. Kartu su mero padėka mokytojai įteiktas unikalus stiklo suvenyras ir 700 eurų piniginis prizas.
Rasa Kučinskienė – iniciatyvi, kūrybinga mokytoja, kryptingai ugdanti sumanius, aktyvius ir atsakingus mokinius, besidominčius naujausiomis technologijomis ir gebančius integruotis į besikeičiančią aplinką, ją tausoti. Mokytoja, siekdama šio tikslo, išnaudoja ne tik pamokos, bet ir visas kitas galimybes gimnazijoje ir už jos ribų. Bendradarbiaudama su kolegomis: biologijos, chemijos, fizikos, anglų kalbos mokytojais, organizuoja integruotas veiklas, tyrimus, konkursus, išvykas į aukštojo mokslo įstaigas, laboratorijas, gamtinius ir kultūrinius objektus, drauge su mokiniais dalyvauja mokslinėse konferencijose, projektuose.
Mokytoją visi žino kaip tarptautinės konferencijos „Atgal į gamtą“ Prienų „Žiburio“ gimnazijoje organizatorę, jos mokinių komanda pelnė prizines vietas nacionaliniame ir tarptautiniame konkurso „Jaunimas Europos miškuose“ etape. Rasos Kučinskienės parengti ir paskatinti mokiniai dalyvauja Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centro, Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos, Vilniaus Gedimino technikos universiteto, tarptautinio Baltijos jūros projekto renginiuose. Drauge su kolegomis mokytoja kiekvienais metais organizuoja biologijos-chemijos konkursą „Gamtos labirintai“ rajono 7–8 klasių mokiniams. Jos mokiniai užima prizines vietas 9–12 klasių mokinių biologijos olimpiados rajoniniuose etapuose.
Rasa Kučinskienė dalyvauja rajono mokyklų pedagogų metodinių darbų parodose, dalijasi savo sukaupta pedagogine patirtimi su kolegomis ne tik iš Prienų rajono, bet ir Lietuvos. Mokytoja pristatė savo patirtį projekto „Lyderių laikas 3“ dalyviams, atvykusiems į stažuotes Prienų rajono savivaldybėje iš Tauragės, Šiaulių, Šilutės, Akmenės, Pagėgių, Klaipėdos rajonų.
2018 m. mokytojos profesinė veikla įvertinta asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ – R. Kučinskienė iš 200 nominantų pateko į inovatyviausių biologijos, chemijos mokytojų ketvertuką.

Komisija labai gerai įvertino mokytojos pedagoginį profesionalumą, siekį kryptingai tobulėti ir pedagoginę lyderystę.

Metų mokytojos įvertinimą pelniusi Rasa Kučinskienė sakė, kad jai šis apdovanojimas buvo labai netikėtas, o sužinojusi, kad ji bus nominuota Metų mokytoja, iš pradžių tuo nepatikėjo. Pasak mokytojos, nesvarbu kokios profesijos atstovas esi, pirmiausia turi būti ŽMOGUS. Kiekvienam atlyginama pagal jo darbą, elgesį ir mintis.

Mokytoja ji tapo neatsitiktinai, nes augo mokytojų šeimoje ir nuo vaikystės mokytojo darbas buvo kasdienybė. Ir savo būsimą šeimą vaikystėje įsivaizdavo tik taip – abu su vyru mokytojai, abu kartu eina į darbą, dirba kartu, kartu grįžta namo. Tačiau gyvenimas susiklostė kitaip – jos vyras nėra mokytojas, ir dėl to ji tik džiaugiasi. Pasak mokytojos, rytoj nieko nebus kitaip – ji kaip visada nueis į mokyklą ir dirbs numatytus darbus. Svarbiausia – mylėti savo darbą, jį dirbti atsakingai, noriai ir džiaugsmingai. Tuomet kiekviena diena bus graži ir miela.  

Už visas – išmoktas, neišmoktas ir tas, kurių mokosi dar ir dabar – pamokas Rasa Kučinskienė dėkojo savo tėvams ir šeimai, mokytojams, kurie ją mokė, su kuriais dirbo ir dirba. Ji džiaugėsi, kad iki šiol pati gali mokytis, nes turi didelį būrį palaikančių kolegų, kad buvo ir yra nuostabių mokinių, kurie veda į priekį ir neleidžia sustoti.

Tarptautinės mokytojo dienos proga vieną gausiausių – mokytojų – bendruomenę sveikino Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, administracijos direktorė Jūratė Zailskienė ir jos pavaduotojas Algis Marcinkevičius, Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Kultūros, švietimo , turizmo ir sporto komiteto pirmininkas Deividas Dargužis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close