Kartus su visa Lietuva šoko ir prieniškiai

Penktadienį Prienų miesto Laisvės aikštėje antrą kartą buvo surengta etninės kultūros akcija „Visa Lietuva šoka“. Akcijos tikslas –išaukštinti tradicinį šokį, vienyti bendruomenes, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą. Juk lietuviai nuo seno mėgo linksmintis šventėse, darbų pabaigtuvėse, vakaronėse.

Prienų rajone į kvietimą dalyvauti akcijoje atsiliepė per 200 dalyvių, prie jų prisijungė ir dauguma šventės žiūrovų, įsisukusių į visus siejantį lietuviško šokio sūkurį. Akcijos metu buvo sušokti 22 šokiai.

Šoko ir maži, ir dideli. Patys jauniausi akcijos dalyviai – Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“ „Boružiukų“ grupė, vyriausi – Prienų KLC pagyvenusiųjų liaudiškų šokių grupė „Vajaunas“. Akcijoje taip pat dalyvavo „Ąžuolo“ progimnazijos vaikų liaudiškų šokių grupė „Ąžuoliukas“, „Ąžuolo“ progimnazijos vaikų liaudiškų šokių grupė „Sukutis“, Skriaudžių pagrindinės mokyklos vaikų folkloro ansamblis „Tututis“, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos liaudiškų šokių grupė, Balbieriškio pagrindinės mokyklos vaikų liaudiškų šokių grupė „Ringutis“, Jiezno gimnazijos vaikų šokių grupė, Prienų KLC vaikų liaudiškų šokių grupė „Pliauškutis“, „Ąžuolo“ progimnazijos vaikų liaudiškų šokių grupė, Skriaudžių laisvalaikio salės vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Kankliukai“, Veiverių KLC folkloro ansamblis „Pasaga“, Balbieriškio bendruomenės „Balbieriškis“ liaudiškų šokių grupė „Ringis“, Prienų KLC vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Trapukas“. Dainas dainavo folkloro kolektyvai: Prienų KLC folkloro grupė „Gija“, Balbieriškio KLC folkloro grupė „Dūmė“, Ašmintos laisvalaikio salės folkloro grupė „Ošvenčia“, Šilavoto laisvalaikio salės folkloro grupė „Akacija“, Pakuonio laisvalaikio salės folkloro grupė „Obelėlė“.

Visi Laisvės aikštėje šokę mokyklų šokių kolektyvai dalyvavo ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro kartu su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija surengtame tradicinius šokius puoselėjančiame Lietuvos mokyklų konkurse „Visa mokykla šoka 2019“. Iš vertintojų atskriejo puiki žinia – Prienų rajonas tapo pirmosios vietos laimėtoju!

Organizatoriai labai džiaugiasi mūsų mokyklų laimėjimu. Jie sako, kad jos turėjo labai rimtų konkurentų, tačiau, nors ir subūrė mažiau mokyklų, bet dalyvių skaičiumi jiems nenusileido, ir veiklų kokybė neginčytinai aukštesnė. Tad komisijai teko priimti sprendimą ir skirti dvi pirmąsias vietas. Viskas būtų gerai, bet ir piniginį prizą – 500 eurų – teko dalintis su Varėnos rajono mokyklų šokėjais.

Piniginis čekis su linkėjimu surengti bendrą renginį buvo perduotas šio konkurso koordinatorei „Ąžuolo“ progimnazijos mokytojai Dovilei Šatienei, o padėkos – ir visiems konkurse dalyvavusių kolektyvų vadovams.

Padėkota ir visiems akcijos „Visa Lietuva šoka“ kolektyvams. Padėkas ir gėlių puokštes jiems įteikė Prienų rajono savivaldybės administracijos Kultūros, jaunimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis ir Prienų KLC direktorė Virginija Naudžiūtė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close