Paminėta Baltų vienybės diena ir rudens lygiadienis

Baltų vienybės diena Lietuvos atmintina diena, valstybinė Latvijos šventė – minima rugsėjo 22 d., pažymint 1236 m. Saulės žemėje vykusį Saulės mūšį, kuriame susivieniję žemaičiai ir žiemgaliai sumušė ir sunaikino Kalavijuočių ordiną.

2000 m. Lietuvos ir Latvijos Seimai Saulės mūšio dieną – rugsėjo 22-ąją – paskelbė Baltų vienybės diena. Baltų vienybės dieną, rugsėjo 22 d. 18 val. 46 min. Saulė pasiekia rudens lygiadienio tašką.

Ši diena buvo paminėta ir Paprienės laisvalaikio erdvėje. Vienuoliktą kartą Baltų vienybės dieną ir rudens lygiadienį minintys Prienų sveikuolių klubo „Versmenė“ nariai sukviečia bendraminčius tai ant piliakalnio, tai į Revuonos parką ar į kitas istorines vietas.

Šįkart kartu su sveikuoliais renginį organizavo Paprienės bendruomenė, o jiems padėjo Prienų rajono savivaldybė bei Prienų kultūros ir laisvalaikio centras. O vieta šalia Nemuno taip pat pasirinkta neatsitiktinai – juk upė visuomet buvo labai svarbi žmonių gyvenime.

Renginio dalyviai uždegė laužą, prisiminė senąsias baltų gentis, jų apeigas ir tradicijas, skatinančias dar labiau didžiuotis lietuvių kalba ir ją saugoti, būti vieningiems, taip pat įvertino – suskaičiavo – derlių, kurio pavasarį visi prašėme.

Susirinkusiuosius linksmino ir kartu dainuoti kvietė Pakuonio folkloro ansamblis „Obelėlė“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close