Geriausia socialinė darbuotoja – Rita Grušelionienė

Rugsėjo 27-ąją, minint Lietuvos socialinių darbuotojų dieną, Prienų kultūros ir laisvalaikio centre buvo pasveikinti šios profesijos atstovai ir pagerbti geriausieji.

Šią profesiją pasirinkusiems žmonėms kiekvieną dieną tenka susidurti su neviltimi, prašymais ir reikalavimais, jiems reikia nepaprastai didelės dvasios stiprybės, kad darbe patiriamos emocijos neužgožtų gyvenimo džiaugsmo. Pagrindinė socialinio darbo idėja – padėti žmogui, puoselėti jo teisę gyventi pagarboje, ištarti paguodos žodį, suteikti stiprybės, grąžinti visaverčio gyvenimo džiaugsmą. Socialiniai darbuotojai – tarsi šių laikų dvasininkai, tarsi šviesos nešėjai, gerumo ir vilties skleidėjai. Ši profesija – drąsiems, ištvermingiems ir kūrybiškiems žmonėms, kurie net ir beviltiškose situacijose randa būdų atstatyti sugriautus žmonių gyvenimo tiltus.

„Rinkdamiesi profesinį kelią, išsirinkote pačią sunkiausią, pačią atsakingiausią profesiją, kai dažnai tenka būti šalia silpnesnio, reikalaujančio pagalbos, paramos, palaikymo. Jūsų dėka dažnam gyvenimas tampa visavertis, lengvesnis“, – kalbėjo Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, linkėdamas socialiniams darbuotojams stiprybės, sveikatos, pagarbos tų žmonių, kuriais rūpinasi, visuomenės dėmesio.

Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė pabrėžė, kad socialinių darbuotojų darbas ne tik atsakingas, bet reikalaujantis ir daug kitų savybių: diplomatijos, atjautos. Pasitaiko situacijų, kai reikia priimti žaibiškus sprendimus, o tiems žmonėms, kuriems padeda, socialiniai darbuotojai kartais būna mamomis, kartais – seserimis ar dukromis. Šventės proga J. Zailskienė linkėjo drąsos, tvirtybės ir tikėjimo, kad tie, kurie gali, jiems visada padės. Administracijos direktorė pažadėjo, kad savivaldybės darbuotojai ir Tarybos nariai prisidės, kad būtų pagerintos socialinių darbuotojų darbo sąlygos, lemiančios ir geresnę emocinę būseną.

Profesinės šventės proga socialinius darbuotojus sveikino Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja Sandra Mekionienė, kuri linkėjo, kad pirmiausia jie darbų sūkuryje neužmirštų mylėti savęs, kantrybės jų artimiesiems ir kad šiandien išgirstų linkėjimų bei sveikinimų užtektų visiems ateinantiems metams.

Tradiciškai ir šiais metais buvo renkami geriausi rajono socialiniai darbuotojai. Kandidatūras teikė rajono socialinės įstaigos, o jas svarstė administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija, kuri ir išrinko nugalėtojus.

Prienų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus padėkomis buvo apdovanotos Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro užimtumo specialistė Inga Kimbirauskienė, Jiezno paramos šeimai centro socialinė darbuotoja Jūratė Pagirskaitė,Šilavoto seniūnijos specialistė Daivutė Tamulaitienė bei Prienų Jaunųjų maltiečių grupės narės: Ainora Brūzgaitė, Gabrielė Tarasevičiūtė, Martyna Vaitkūnaitė ir Patricija Ruseckaitė.

Prienų rajono savivaldybės mero padėkos buvo įteiktos Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinio darbuotojo padėjėjai Ritai Lenčiauskienei, Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinio darbuotojo padėjėjai Laimai Valkauskienei, Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinei darbuotojai Ritai Vaškevičienei, Prienų globos namų socialiniam darbuotojui Gintui Mikalauskui, Prienų globos namų socialinio darbuotojo padėjėjai Valei Gustaitienei, Prienų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyriausiajai specialistei Rasmai Galinskienei.

Už ilgametį profesionalų darbą, geranoriškumą ir kantrybę dirbant su vaikais buvo apdovanota ir geriausia 2019 m. Prienų rajono savivaldybės socialine darbuotoja paskelbta Prienų rajono Jiezno paramos šeimai centro socialinio darbuotojo padėjėja Rita Grušelionienė. Šioje įstaigoje R. Grušelionienė dirba 32 metus, daug metų rūpinasi įstaigoje globojamais mažiausiais ugdytiniais nakties metu, yra geranoriška ir kantri, savo darbą atlieka atsakingai ir kruopščiai, randa paguodos žodžių tėvelių išsiilgusiems mažiesiems. Jai įteikta padėka ir 700 eurų premija.

LR Seimo nario ir žemės ūkio ministro Andriaus Palionio vardu socialinius darbuotojus sveikino jo padėjėja Regina Juočiūnienė. Už gražius ir prasmingus darbus, kuriuos lydi gebėjimas suprasti ir troškimas padėti, už kasdienę veiklą, prisidedančią prie visaverčio žmonių dalyvavimo visuomenėje buvo apdovanota Jiezno paramos šeimai centro socialinio darbuotojo padėjėja Rita Grušelionienė, Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Rita Vaškevičienė ir Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja Sandra Mekionienė.

Šventę daina, atnešusia žinutę, kaip svarbu turėti artimą, pradėjo Prienų meno mokyklos mokinė Milena Ruseckaitė, o baigė – ansamblis „Inmezzo“. Šio ansamblio koncertas – Prienų rajono savivaldybės dovana.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close