Diena be automobilio: Birštono savivaldybės administracijos darbuotojai dalyvavo kitokiame, aktyviame susirinkime po Birštono miestą

Kiekvieną rugsėjį visose Europos Sąjungos šalyse organizuojama Europos judrioji savaitė, kuri prasideda nuo rugsėjo 16 dienos. Gyventojai šiomis dienomis kviečiami palikti savo automobilius prie namų ir ieškoti kitokių susisiekimo būdų – eiti pėsčiomis, važiuoti dviračiu, paspirtuku, riedlente ar naudotis miesto viešuoju transportu. Ši akcija ne tik gerina gyvenimo kokybę miestuose, mažina oro taršą ir triukšmą, bet ir efektyviai prisideda prie eismo saugumo gerinimo, atkreipiamas visuomenės dėmesys į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai.

Birštono savivaldybė neliko abejinga šiai tarptautinei akcijai. Birštono savivaldybės administracijos direktorė Jovita Tirvienė inicijavo kiek kitokį Administracijos darbuotojų susirinkimą ir darbinius klausimus nutarė aptarti einant maršrutu po Birštono miestą. Akcijos dalyviai, pasirūpinę patogia avalyne ir apranga, žygiavo Lakštingalų taku link Birštono apžvalgos bokšto.

Tai buvo puiki proga bent vienai dienai pakeisti savo kasdienius transporto įpročius ir padovanoti sau ir visuomenei geros nuotaikos užtaisą.

Birštono savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close