Savivaldybės atstovai lankėsi Kentšyno (Lenkija) savivaldybėje

Rugsėjo 13–16 d. Prienų r. savivaldybės delegacija, kurią sudarė administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė, Stakliškių seniūnė Nijolė Ivanovienė, Kentšyno (Lenkija) gminos vaito Pavelo Bobroskio kvietimu dalyvavo Derliaus šventės renginiuose. Su Kentšyno gmina Prienų r. savivaldybė bendradarbiauja nuo 2007 metų.

Rugsėjo 14 d. Kentšyno savivaldybėje vyko susitikimas su Rietavo delegacija bei gminos vadovais. Susitikimo metu buvo susipažinta su administracijos darbu, įgyvendinamais projektais, biudžeto formavimu, atsižvelgiant į gyventojų poreikius. Vyko aktyvios diskusijos apie kelių tvarkymą, atliekų rūšiavimo, švietimo sistemos panašumus ir skirtumus. Po diskusijų delegacijoms buvo pristatyta naujai įrengta poilsio zona prie ežero, privatus muziejus, kiti objektai.
Rugsėjo 15 d. delegacija dalyvavo Kentšyno Derliaus šventėje, kurioje linkėjimus nuo Prienų krašto perdavė direktorė J. Zailskienė. Šventės metu buvo parodytas ypatingas dėmesys Lietuvai – ant scenos puikavosi ir Lietuvos, ir Lenkijos vėliavos, o vaikai paleido balandžius į orą, linkėdami prasmingos draugystės. Vaitas apdovanojo geriausius metų ūkininkus bei bendruomenių kiemelių nugalėtojus.

„Parsivežėme idėjų, kaip paįvairinti organizuojamas šventes ir Prienuose, ir seniūnijose, kalbėjome apie gyventojų įtraukimą formuojant biudžetą, turizmo plėtrą, sutarėme su Rietavo savivaldybės atstovais kviestis į savo šventes vieni kitų meno kolektyvus,“ – kalbėjo direktorė.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close