Ant „Žiburio“ kalnelio įžiebta ugnis pasklido po mokyklas

Pirmadienį kartu su daugiau nei 320 tūkstančių Lietuvos moksleivių naujus mokslo metus pradėjo ir apie du su puse tūkstančio Prienų rajono savivaldybės mokinių, apie 700 ikimokyklinukų ir apie 300 mokytojų.

Prienų miesto mokyklų atstovai Mokslo ir žinių dieną tradiciškai pradėjo šv. Mišiomis Prienų Kristaus apsireiškimo bažnyčioje ir iškilmėmis ant „Žiburio“ kalnelio, kur prieš šimtą metų kunigas Feliksas Martišius pastatė ir įkūrė „Žiburio“ gimnaziją, tapusią šviesos žiburiu visame Prienų krašte. Čia susirinko „Ąžuolo“ progimnazijos pirmokai, „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pirmokai ir dešimtokai bei „Žiburio“ gimnazijos abiturientai. Kartu su mokiniais mokslo metų pradžios šventėje dalyvavo LR žemės ūkio ministras, LR Seimo narys Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės vadovai, mokyklų vadovai, buvę ir esami mokytojai, Švietimo skyriaus, Švietimo pagalbos tarnybos vadovai ir specialistai, mokinių tėveliai ir seneliai.

Prienų rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas sveikindamas visu su pačia gražiausia diena – mokslo metų pradžia, pasidžiaugė, kad šiuos mokslo metus pasitinka panašus kaip pernai skaičius mokinių, mokytojų ir net daugiau ikimokyklinukų, kad mokyklos pasigražino, pasipuošė, o lopšelis-darželis „Saulutė“ ir Meno mokykla savo ugdytinius priims visiškai atsinaujinusios.

Priminęs, kad prieš savaitę vykusioje konferencijoje buvo diskutuojama, kokios mokyklos visi norėtų, R. Zailskas sakė, kad tuomet visų nuomonės sutapo: tai mokykla, kurioje vyrauja geras mikroklimatas, kurioje dominuoja gera nuotaika ir puikūs tarpusavio santykiai. O norint to pasiekti, reikia kalbėtis, mokėti klausyti ir išgirsti vieniems kitus.

„Linkiu, kad nepritrūktų valios spręsti, drąsos iššūkiams ir ryžto jiems įgyvendinti“, – sakė R. Zailskas.

LR žemės ūkio ministras Andrius Palionis, sveikindamas su naujų mokslo metų pradžia, pasidžiaugė, kad nepamirštamos senosios tradicijos ir pagarba krašto šviesuoliams.

„Drąsos, užsispyrimo, pagarbos ir siekti kuo daugiau“, – linkėjo A. Palionis.

Tradiciškai jis atvežė po dovanėlę pirmokams. Kadangi pats visiems jų įteikti nespės, dovanas perdavė mokyklų vadovams.

Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, sveikindamas mokinius, mokytojus, tėvelius, senelius ir visus susirinkusiuosius, sakė, kad tikisi, jog šie metai bus atskaitos taškas, nuo kurio mokyklose mokinių tik daugės. Linkėdamas gražios šventės ir sėkmingų naujų mokslo metų, jis paragino abiturientus rinktis mokytojo profesiją, o ją įgijus sugrįžti dirbti į gimtąjį kraštą.

AB „Lietuvos draudimas“ Dainavos skyriaus vadovas Linas Mikalajūnas sveikindamas susirinkusius su mokslo metų pradžia mokytojams palinkėjo kantrybės, mokiniams – žinių troškimo, pasidžiaugė, kad šventė vyksta tokioje gražioje ir prasmingoje vietoje, bei priminė, kad visi 1–12 klasių mokiniai rugsėjo mėnesį yra apdrausti asmens draudimu 2 tūkst. eurų sumai. Šiais metais draudimo bendrovė akciją išplėtė ir visus pradinukus apdovanojo šviesą atspindinčiomis liemenėmis.

Šventėje ant „Žiburio“ kalnelio skambėjo „Žiburio“ gimnazistų atliekamos dainos.

Ant „Žiburio“ kalnelio uždegta simboline ugnimi nešini miesto mokyklų atstovai nuskubėjo į mokyklas.

„Būkite svarbiausiu žmogumi, gebėkite užjausti, rūpintis kitu, išgirsti ir išklausyti!“

„Žiburio“ gimnazijos mokiniai, mokytojai, tėveliai ir svečiai džiaugsmo šūksniais ir plojimais pasitiko nuo „Žiburio“ kalnelio grįžtančius 96-osios laidos abiturientus ir jų auklėtojus: Iloną Rasimavičienę, Džiugintą Gaigalienę, Audronę Ramančiuckienę irVytą Blekaitį.

„Norėčiau palinkėti daug ko, bet pirmiausia noriu palinkėti, kad per šiuos mokslo metus ir per visą likusį gyvenimą eitumėt keldami tris svarbiausius klausimus: kada yra svarbiausia, kas yra svarbiausias žmogus ir ką svarbiausia daryti gyvenime. Tad ir linkiu, kad dabar būtumėt svarbiausiu žmogumi kažkam, kad gebėtumėt užjausti, rūpintis kitu, išgirsti ir išklausyti“, – kreipdamasi į abiturientus kalbėjo „Žiburio gimnazijos direktorė Irma Kačinauskienė, deleguodama jiems labai svarbią misiją – rūpintis gimnazijos pirmokais.

Su mokslo metų pradžia gimnazijos bendruomenę sveikino ir Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, ir mokinių prezidentas Andrius Grumadas.

Šventėje skambėjo abiturientų atliekamos dainos, jų palinkėjimai mokytojams ir jaunesniųjų klasių mokiniams, visų veiduose švietė šypsenos, o rankose žydėjo gėlės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close