Žolinė Pakuonyje vėl suvienijo visus gyventojus

Rugpjūčio 17 d. visi Pakuonio krašto gyventojai rinkosi į tradicinę Pakuonio ir Žolinės šventę.

Šiemet ši šventė – šiek tiek kitokia. Po Prienų rajono savivaldybės tarybos sprendimo panaikinus Ašmintos seniūniją, dalis jos atiteko Pakuoniui, todėl Ašmintos visuomenininkai šįkart šventė ne Ašmintoje, o jau Pakuonyje. Negana to, praėjusiais metais šventės išvakarėse anapilin iškeliavus tuometinei Pakuonio seniūnei Nijolei Averkienei, šiemet šventę atidarė jau naujai paskirtas seniūnas Antanas Keturakis.

Tiesa, Pakuonis švęsti pradėjo šiek tiek anksčiau, kaip ir priklauso – rugpjūčio 15 d. būtent Žolinės atlaiduose, Pakuonio Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Po atlaidų tądien Pakuonio parke vyko ir koncertas bei agapė.

Na, o po poros dienų visi pakuoniškiai jau skubėjo vėl į tą patį parką, į jau triukšmingesnę savo krašto šventės dalį.

2019 metai Pakuoniui – ypatingi. Šiemet sueina 275 metai miesteliui, 225 metai parapijai, 200 metų Pakuonio mokyklai. Negana to, jau dešimtmetis, kaip pakuoniškiai triukšmingai švenčia Žolinės šventę.

Šventėje aktyviausius pakuoniškius, tarp jų ir Pakuonio parapijos kleboną Rimą Pilypaitį, pasveikino LR Seimo narys Andrius Palionis, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė bei tarybos narė Rima Zablackienė. Na, o šventės organizatoriai bei Pakuonio seniūnas nepamiršo ir naujakurių: Elos ir Rolando Gadišauskų bei Indrės ir Povilo Antanaičių. Apdovanoti ir Pakuonio krašto naujagimiai Goda Simonaitytė, Dovis Moisejevas, Saulius Sinkevičius, Dija Revinskaitė, Matėjus Šteina, Smiltė Liniauskaitė, Gustas Antanaitis ir Ugnė Vaicekauskaitė.

Šventės metu padėkota ir gražiausių Pakuonio krašto sodybų savininkams Daliai Karanauskaitei ir Raimundui Markūnui, Reginai ir Vaclovui Eidukevičiams, Dianai ir Gintautui Kapočiams.

O kur dar aktyviausi Pakuonio perlai, žmonės, kurie nuolat rūpinasi savo kraštu? Šventės organizatoriai padėkos žodžių negailėjo ne tik visiems susirinkusiesiems, bet, žinoma, ir aktyviausiems gatvių bei kaimų atstovams: Reginai Garmienei, Laimutei Jančiukienei, Birutei Dereškevičienei, Renatai Bingelienei, Janinai Šilkaitienei, Laimai Dagilienei, Giedrei Butkienei, Jūratei Keturakienei, Kastyčiui Stankevičiui, Reginai Milušauskienei ir Kristinai Simanavičienei.

Po apdovanojimų visi buvo pakviesti aplankyti Pakuonio gatvių kiemelius ir pasižiūrėti prisistatymams paruoštas programas, pabendrauti, pasivaišinti ir pasižvalgyti. Visus smalsuolius priėmė Pašventupio kiemelis, jungtinis Pakuonio gatvių kiemelis, Svečių kiemelis, Kranto ir Aušros gatvių kiemelis, Naujakurių gatvės kiemelis, Dvylikių kiemelis, Tylos gatvės kiemelis, Sodų gatvės kiemelis bei Daukšiagirės kiemelis. Viename iš jų savo jėgas šiaudų ritulio varžybose išbandė ir LR Seimo narys A. Palionis kartu su Pakuonio seniūnu A. Keturakiu. Tiesa, pergalę švęsti teko abiem.

Gatvių atstovai galėjo susirungti ir įvairiose kitose ūkiškose rungtyse.

Šventės metu dainas, muziką bei šokius visiems dovanojo Samanta, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos liaudiškos muzikos kapela „Laumena“, Balbieriškio bendruomenės „Balbieriškis“ vyresniųjų šokių kolektyvas „Ringis“, Deividas Bastys bei Gabija ir Žygis.

Šventė iš dalies buvo remiama Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtros projekto, kurį ruošė ir rengė asociacijos „Pilutė“ pirmininkė Laimutė Jančiukienė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close