Ar didžiuojatės, kad Baltijos kelias tapo vienybės ir laisvės pavyzdžiu visam pasauliui?

Asta Jurelevičiūtė

Labai didžiuojuosi Baltijos keliu – tai gyva mūsų istorija. Aš jau dešimt metų gyvenu Kanadoje, todėl labai didžiuojuosi, kad mes prisimename ir minime Baltijos kelią, didžiuojuosi ir mūsų lietuvių kalba. O dabar mūsų vienybė ir laisvės siekis tapo pavyzdžiu toli esančiam Honkongui. Man smagu matyti, kad visur Lietuvoje daug tautiškos atributikos – kabo trispalvės, vos ne kas antras automobilis papuoštas Vyčiu. Tai rodo, kad didžiuojamės, jog esame lietuviai. Kanados lietuviai taip pat palaiko lietuvybę: mūsų vaikai kalba lietuviškai, visur, kur tik galime, pasakojame apie Lietuvą, dažnai grįžtame į gimtinę – esame Lietuvos ambasadoriai.

Marija Andriuškevičienė

Labai didžiuojuosi, kad mūsų – lietuvių, latvių ir estų – pavyzdžiu ruošiasi pasekti Honkongas ir per miestą nutiesti gyvąją grandinę. Man iki šiol virpa širdis per televizorių pamačius istorinius Baltijos kelio kadrus. Ir, ačiū Dievui, kad taip buvo, kad dalyvavome, kad buvome vieningi. Manau, kad ir dabar lengvai vėl susikibtume už rankų ir nutiestume dar ilgesnę grandinę.

Andrius Meška

Labai didžiuojuosi Baltijos keliu, nes tokio dalyko iki tol nebuvo pasaulyje. Čia vien didžiuotis neužtenka, reikia visiems kitose šalyse pasakoti, kad taikiu būdu buvo iškovota laisvė. Nesutinku su tais, kurie sako, kad mes „sugedome“, pradėjome geriau gyventi, mums niekas neberūpi ir dabar nepakartotume to, kas buvo 1918, 1941, 1943 ar 1989 metais. Be abejonės, visi eitų ginti Lietuvos. 1989 m. rugpjūčio 23 dieną aš stovėjau Katedros aikštėje. Ir aš iki šiol stoviu Baltijos kelyje, nes man tai yra alegorija. Ir mes, visi lietuviai, iki šiol stovime susikabinę už rankų, nesvarbu, kur gyvename – Lietuvoje, Anglijoje, Vokietijoje… Mūsų šeima jau devintus metus gyvena Vokietijoje. Ir kasmet per atostogas važiuojame į Lietuvą, o ne į maljorkas, tuo stebindami vietinius. Matome, kaip gražėja Lietuva, koks progresas vyksta. Ir Vokietijoje gyvendami mes kvėpuojame lietuvišku oru, net į debesis žiūrėdami sakome, kad šiandien debesys kaip Lietuvoje, ir oras mums geriausias tada, kai lyja.

Antanas

Prisimindamas Baltijos kelią didžiuojuosi, kad mes buvome vieningi ir iškovojome laisvę. Žiūrėdamas istorinius Baltijos kelio kadrus džiaugiuosi, kad tai yra užfiksuota, kad bus prisiminimas ne tik mums, bet ir ateinančioms kartoms, jog laisvės mums niekas nedavė, mes patys ją išsikovojome. Džiaugiuosi, kad net ir tolimame Honkonge žmonės „užsikrėtė“ Baltijos kelio „virusu“, suprato, kad daugybės žmonių vienybė gali daug pasiekti. Didžiuojuosi tuo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close