Agurkinė sriuba žiemai su perlinėmis kruopomis

Jeigu liko neužraugtų daržo ar šiltnamio agurkų, galite pasiruošti puikių atsargų žiemai su kruopomis.

Reikės: 2,5 kg agurkų, 1 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 kg luptų pomidorų, 0,8 kg perlinių kruopų, 200 ml 9 proc. acto, 3 valg. šaukštų druskos, 300 g cukraus, 200 ml aliejaus ir pagal skonį pipirų.

Perlines kruopas išvirkite. Galite iš vakaro gerai išplauti po tekančiu vandeniu, suberti į puodą storu dugnu, tada užpilti vandeniu, kad apsemtų per kokius 2 pirštus, viską užvirti. Po to apvynioti visą puodą pledu, kad ilgiau laikytųsi šiluma. Rytą kruopos būna išvirusios. Arba galite virti ir kaip esate įpratusios.

Svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas sutarkuokite, pakepinkite aliejuje.

Dėkite kubeliais supjaustytus agurkus, pomidorus, virtas perlines kruopas, druską, cukrų, pipirus ir pilkite actą. Kai užvirs, troškinkite viską maždaug pusvalandį, vis pamaišydamos.

Išvirusį troškinį supilstykite į iškaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais. Viską šiltai apdenkite ir palikite visiškai atvėsti.

Labai gardu ir taip, bet galite išsivirti ir sriubą. Tereikia iškratyti stiklainio turinį į verdantį vandenį ir užkaitinti.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close