Baigiami rengti Jiezno viešųjų erdvių sutvarkymo dokumentai

Informuojame, kad yra užbaigtas ir bendrajai ekspertizei pateiktas techninis projektas „Jiezno miesto viešųjų erdvių sutvarkymas“, gautas finansavimas. Gavus teigiamą ekspertizės išvadą, bus vykdomas rangos darbų pirkimas, vėliau, pasirašius sutartį su laimėtoju, planuojama pradėti erdvių sutvarkymo darbus. Pirmieji darbai turi prasidėti dar šiais metais.

Prienų r. savivaldybės administracijos inicijuotas projektas įgyvendinamas iš Europos regioninės plėtros fondo, bendra projekto vertė – 890 177 Eur, Savivaldybės  indėlis sudaro 66 763 Eur.

Projekto metu planuojama sutvarkyti penkias Jiezno miesto viešąsias erdves: 

Nepriklausomybės aikštėje planuojama demontuoti senus ir įrengti naujus suoliukus, modernizuoti apšvietimą, padidinti takų plotą, įrengti vietą amatininkų prekybai, vietas skulptūroms bei mažosios architektūros elementus, sutvarkyti aikštės apželdinimą;

Viešojoje erdvėje nuo Nepriklausomybės a. link Jiezno ežero bus pašalinta menkavertė augmenija, sureguliuotas bėgantis šaltinis, įrengtas takas su laiptais ir poilsio aikštele;

Parke bus sutvarkyti želdiniai, įrengta pėsčiųjų takų danga, apšvietimo sistema, mažosios architektūros elementai;

Stadiono ir pakrantės zonoje planuojama pakeisti futbolo vartus, erdvę apsėti nauja veja, Jiezno ežero pakrantėje – pašalinti menkavertę augmeniją, įrengti vaikų žaidimo aikštelę, suoliukus, šiukšliadėžes, persirengimo kabinas, dviračių stovus, automobilių stovėjimo aikštelę su įvažiavimu nuo Sodo g., pėsčiųjų takus, takų ir aikštelių apšvietimą, lauko treniruoklius, tiltelį į ežerą su prieplaukos funkcija;

Skvere, esančiame Vytauto g. 44, planuojama demontuoti esamus šviestuvus ir įrengti modernų apšvietimą, nugriauti buvusį stoties pastatą, įrengti daugiafunkcę aikštelę – dalis jos bus išasfaltuota, taip pat bus įrengti lietaus nuotekų tinklai, takas su suoleliais iki Prienų r. Jiezno gimnazijos, sutvarkyta mažoji architektūra ir želdiniai, įrengta vieta skulptūrai (simbolio ar miesto vartų).

Visose erdvėse bus sumontuotos video stebėjimo kameros.

Kadangi techninio projekto rengimo stadijoje darbų sąmata išaugo bene dvigubai, kai kuriuos sprendinius teko koreguoti, kai kurių atsisakyti. Viešojoje erdvėje nuo Nepriklausomybės a. iki Jiezno ežero atsisakyta tiltelio su valčių prieplauka, dalies teritorijos apšvietimo, stadiono ir pakrantės zonoje nuspręsta atsisakyti regbio vartų ir renginių aikštelės su pakyla, kurių įrengimas labai brangus.

Projekto veiklas planuojama įgyvendinti iki kitų metų pabaigos. Finansavimo sutartis baigiasi 2020 m. liepos mėn.

Taip pat informuojame, kad 2019 m. liepos 30 d. su Centrine projektų valdymo agentūra pasirašyta projekto „Bendruomeninių vaikų globos namų ir vaikų dienos centrų tinklo plėtra Prienų rajone“ finansavimo iš ES struktūrinių fondų sutartis. Iki 2020 m. spalio 30 d. bus atlikta Jiezno paramos šeimai centro pastato rekonstrukcija. Rekonstrukcijos metu bus suremontuotos patalpos, skirtos Vaikų dienos centro plėtrai. Pastatas bus pritaikytas žmonėms su negalia, įrengtas išorinis liftas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close