Patarimai ieškant dovanos: kaip nudžiuginti verslo klientus?

Kaip dažnai dovanojate dovanas? Tikriausiai visus aplanko akimirkos, kai tenka sukti galvą, kokias dovanas pasirinkti ir kaip jas įteikti. Kad ir kam dovana bus skirta, surasti tą tinkamą kelią iki puikaus sprendimo kartais tampa tikrų tikriausiu iššūkiu. Turint omenyje tai, kad dovanų pasirinkimas yra neribotas, sunku nepasiklysti ir išsirinkti tinkamai. Didžiosios metų šventės, įmonės gimtadienis, reprezentaciniai susitikimai ir kitos svarbios dienos reikalauja nemažai pastangų. Kaip suteikti malonių emocijų verslo klientams? Juk jie yra bene svarbiausi asmenys verslo srityse. 

Gera dovana ne visuomet turi būti brangi 

Renkantis dovanas verslo klientams, nebūtina tam skirti didelės pinigų sumos. Tai ypač aktualu prisiminti tiems, kurių biudžetas yra ribotas. Brangi dovana ne visuomet yra geriausias sprendimas. Mažos smulkmenėlės gali paglostyti širdį ir likti labiau įvertintos negu didelių išlaidų reikalaujančios dovanos. Ir tai nebūtinai turi būti kalendorius su jūsų logotipu. Atminkite, kad asmeniškumas irgi svarbus. Pridėkite ranka rašytą raštelį, skirkite dalelę savo laiko. Svarbiausia, būkite originalūs!

Visada laukiamos nuolaidos 

Ką manote apie nuolaidų suteikimą savo lojaliems klientams? Galbūt tai sprendimas, kuris maloniai pradžiugintų daugelį. Jokia paslaptis, kad nuolaidas mėgsta visi. Be to, tai naudinga abiems pusėms – ir klientams, ir jums. Svarbiomis datomis išties naudinga apie tai pagalvoti. 

Vietoje daiktų – gardus skonis

Jeigu kyla dvejonių dėl įvairiausių daiktų, kurie gali būti ne itin naudingi, o dažnu atveju ir visiškai užmiršti, geriau pasirinkti praktiškus sprendimus. Žaisminga, pilna šilumos, net ir maža valgoma dovanėlė suteiks pačių geriausių malonių jausmų. Aukštos kokybės maisto produktai visuomet palankiai vertinami, todėl neprašausite pro šalį ypatingiems klientams padovanodami gardumynų su simboliniais akcentais rinkinius. Valgomos dovanos verslo klientams – puikus pasirinkimas bet kokiomis progomis! Taupydami laiką, skanių idėjų visada galite užsisakyti internetu. Suteikite klientams džiaugsmo ir parodykite jų svarbą jūsų verslo kelyje. 

Svarbiausia – malonus bendravimas

Verta prisiminti, kad dovanos yra ne tik daiktas ar paslauga. Ne ką mažiau svarbi emocija. Kad ir kokią dovaną pasirinktumėt, klientas visuomet prisimins jūsų elgesį, bendravimo manieras ir balso toną. Jokia dovana nebus svarbesnė už žmonių ryšį, tad būkite nuoširdūs, mandagūs ir geranoriški ne tik tam tikromis progomis, o visus metus! Bet kuris klientas tai tikrai įvertins. 


Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close