Veiverių seniūnijos vasaros šventės renginius vainikavo gardus duonos kvapas

Liepos 28 d. Veiverių A. Kučingio menų mokyklos kiemelyje baigėsi porą savaičių trukusi Veiverių seniūnijos vasaros šventės fiesta.

Veiveriškiai šios vasaros šventę pradėjo dar liepos 13 d. 20 kilometrų žygiu aplink Veiverių kraštą. Pėsčiųjų žygio, skirto Veiverių kraštui ir vietovardžiams pažinti, metu įvairaus amžiaus vietos gyventojai ir seniūnijos svečiai aplankė keturias seniūnijos gyvenvietes. Pradėję žygį Juodbūdyje, jie aplankė už 5 kilometrų esančią Leskavą ir linksmai leido laiką čia esančiame klubo „Mes kitaip“ žirgyne bei hipodrome, kuriame ne tik galėjo pailsėti, bet ir pajodinėti žirgais. Aplankyti ir už panašaus atstumo esantys Skriaudžiai, o vėliau ir Veiveriai. Iš Veiverių žygeiviai grįžo Juodbūdį, taip uždarydami ratą, jungiantį didžiąsias seniūnijos gyvenvietes.

Liepos 14 d. seniūnijos gyventojai ir svečiai jau rinkosi į sekmadienines šv. Mišias Veiverių Šv. Liudviko bažnyčioje. Po šv. Mišių pasaulyje gerai žinomas sakralines giesmes sakralinės muzikos koncerte „Tekyla širdys mūs aukštyn“ visiems dovanojo Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos atlikėjo raiškos (dainavimo) mokytoja, Kauno valstybinio choro dainininkė Neringa Navikauskaitė ir vargonininkas, Šakių rajono meras Edgaras Pilypaitis. Jiems talkino Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos Fortepijono katedros lektorė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakulteto Vokalinio dainavimo katedros koncertmeisterė, Kauno 1-osios muzikos mokyklos koncertmeisterė, Kauno valstybinės filharmonijos Kauno valstybinio choro koncertmeisterė Beata Andriuškevičienė.

Liepos 18 d. Skriaudžių buities muziejuje vyko „Naktišokiai“, kur visi dalyviai turėjo galimybę išmokti liaudiškų šokių. Tiesa, dauguma šokėjų jau puikiai mokėjo šokti šiuos šokius, tad šokėjų poros čia sukosi iki pat saulėlydžio.

Liepos 21 d. seniūnijos gyventojai rinkosi Juodbūdyje į bendras vaišes „Prie balto stalo“. Tiesa, buvo ne tik vaišinamasi. Viso vakaro metu svečiams skambėjo Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro bei Kazlų Rūdos Rimvydo Žigaičio menų mokyklos atlikėjų dainos bei fortepijonui skirti kūriniai.

Liepos 24–25 d. vakarais į Veiverių A. Kučingio menų mokyklos kiemelį kvietė trenerė Daiva Macijauskienė. Čia susirinkusios moterys galėjo pasidžiaugti nemokamomis pilateso treniruotėmis. Anot D. Macijauskienės, tai – kūno ir proto mankšta. Derinant kvėpavimą, taisyklingus kūno judesius, palaikant nuolatinę koncentraciją išmokstama nepriekaištingai valdyti savo kūną.

Liepos 26 d. vyko Veiverių krašto muziejų lankymas „Pažink Veiverių krašto istoriją“. Visi seniūnijos gyventojai bei svečiai galėjo apsilankyti klebono Kazimiero Skučo Rimorystės muziejuje, Veiverių krašto istorijos muziejuje bei Skriaudžių buities muziejuje.

Liepos 27 d. šventiniai renginiai prasidėjo nuo pat ryto Veiverių seniūnijos gyventojų bėgimu „Veiva 2019“. Poros kilometrų trasą pirmieji bėgikai įveikė per keletą minučių. Tiesa, šie eiklūs sportininkai, tik keletą akimirkų pailsėję, skubėjo į kitas varžybas. Nuo ryto Veiverių T. Žilinsko gimnazijos stadione, sporto salėje bei Veiverių A. Kučingio menų mokykloje vyko sporto varžybos. Čia visi galėjo susirungti gatvės krepšinio 3×3, tritaškių metimo varžybose, futbolo rungtynėse bei šaškių ir šachmatų turnyre, kuriame susirungė jauniausias vos 6 metų ir vyriausias net 80 metų šachmatininkai.

Jau po pietų prasidėjo šventinė popietė vaikams – vaikų laukė linksmos pramogos, piešimas ant veidukų, estafetės su klubu „Veiva“, atrakcijos, kūrybinės dirbtuvės su Kristinos kūrybos namučiais, mažųjų koncertas, ponio pasirodymas su klubu „Mes kitaip“, Prienų r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro sveikatinimo akcija „Sveikata – didžiausias turtas“, Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-osios rinktinės Prienų 206-osios kuopos Veiverių ir Skriaudžių būrelių pristatymas bei šaudymas iš pneumatinio šautuvo, iniciatyvos „Laimingas Prienų kraštas“ ir atviros jaunimo erdvės „Prienas“ pristatymai.

Vakaro koncerte visus sveikino šventės svečiai, vyko sporto varžybų nugalėtojų apdovanojimai. Susirinkusiems koncertavo Dusetų dailės galerijos – Kultūros centro Antazavės jaunimo folklorinis ansamblis „Ramtatūris“, Karolina Gustaitytė, Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro vokalo studija „Cukraus pudra“, grupė „Evara“ ir grupė „Du Donatai“. Pagrindinę šventę vainikavo stulbinantis ugnies šou su „Viduramžiai LT“ bei šventinis fejerverkas.

Liepos 28 d. popietę vyresnio amžiaus Veiverių krašto gyventojai ir svečiai rinkosi į Šv. Onos atlaidus Veiverių Šv. Liudviko bažnyčioje, po kurių Veiverių A. Kučingio meno mokyklos kiemelyje vyko agapė. Visiems surinkusiems koncertavo Mažosios Lietuvos Jurbarko krašto kultūros centro ansamblis, Alšėnų laisvalaikio salės moterų ansamblis „Ežiuolė“, Ežerėlio kultūros centro ansamblis „Senieji draugai“ ir Veiverių kultūros ir laisvalaikio centro kolektyvai. Na, o žiūrovus ir klausytojus šviežiai kepta duona vaišino klebonas Kęstutis Vosylius.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close