Birželio pradžioje prasidėję Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro remonto darbai – pačiame įkarštyje. Jau matyti ir pabaiga. Labiausiai džiugina tai, kad rangovai žada darbus užbaigti gerokai anksčiau, nei planuota – rugsėjo viduryje.

1997 m. atidarytas Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro vidaus patalpos iki šiol nei karto nebuvo remontuotos.

2010 m. praūžusi audra pastatą paliko be stogo. Po metų stogas buvo uždengtas, kartu pakeisti ir langai, paradinės durys bei sutvarkyta ventiliacijos sistema.

Elektros instaliacija, taip pat nukentėjusi nuo audros ir liūties, iki šiol nebuvo pakeista.

Po remonto, kurį atlieka UAB „Fasida“, bus apšiltintos ir nudažytos sienos, suremontuotos vidaus patalpos, pakeistos grindys, užsandarintas nenaudojamas rūsys, pakeista elektros instaliacija, atnaujinta šildymo sistema, įrengti elektriniai radiatoriai. Prie pastato bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros ir priešgaisrinės signalizacijos sistema. Darbų vertė – beveik 174 tūkst. eurų.

„Labai džiaugiamės rangovais. Jie ne tik kokybiškai atlieka darbus (techniniai prižiūrėtojai neturi priekaištų), bet ir visais klausimais tariasi su mumis, atlieka nedidelius projekto pakeitimus. Todėl ir scenoje rozečių bus daugiau, ir sandėlis aparatūrai atsiras“, – džiaugėsi Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Asta Keblikienė, rodydama glaistomas sienas viduje ir dažomą išorinį fasadą.

Dalis kultūros ir laisvalaikio centro (administracinės patalpos) yra įsikūrusios su pagrindiniu pastatu sujungtame gretimame pastate. Šiam, savivaldybei ir privatiems asmenims priklausančiam, pastatui remontuoti lėšų nebuvo gauta. Tikimasi, kad savivaldybė ras pinigų, ir šis pastatas bus apšiltintas. Dalis patalpų, kuriose seniau buvo įsikūrusi Kredito unija, išnuomotos ir čia, stakliškiečių džiaugsmui, atsidarys kirpykla.

„Dabar, kai jau matyti remonto pabaiga, atsiranda kitų norų. Tiksliau, ne norų, bet būtinų pirkinių. Tai – naujos žiūrovų salės kėdės ir scenos užuolaidos“, – kalbėjo direktorė. Iki šiol salėje stovėjo dar 1980 m. pirktos kėdės ir kabojo 1997 m. įsigyta scenos užuolaida.

Jei be užuolaidų dar kurį laiką galima pagyventi, tai be kėdžių – neapsieisi. Neseniai Kultūros ir laisvalaikio centre apsilankę savivaldybės vadovai pažadėjo, kad iki atidarymo Kultūros ir laisvalaikio centras turės kėdes.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close