Naujosios Ūtos mokinės Jurgitos Dadurkaitės karpinių paroda

Prienų krašto muziejuje atidaryta jaunosios menininkės, Naujosios Ūtos pagrindinės mokylos dešimtokės Jurgitos Dadurkaitės autorinė karpinių paroda. Parodoje – per 40 mokinės darbų, kuriuos kartu su autore parodai atrinko dekoratyvinio apipavidalinimo būrelio mokytoja Ina Aleksiūnienė.

Mokytoja Ina Aleksiūnienė labai šiltai atsiliepia apie savo mokinę: „Jurgita nuo šeštos klasės pradėjo lankyti dekoratyvinio apipavidalinimo būrelį, kuris šiuo metu vadinamas neformaliojo ugdymo užsiėmimas ,,Simetrija aplink mus“. Atėjusi į užsiėmimus iš karto įsitraukė į veiklą. Mažai buvo tokių konkursų, kuriuose ji būtų nedalyvavusi. Darbšti, pareiginga, mandagi mokinė. Be galo daug jos darbų yra iškeliavę į užsienio šalis. Jos pagaminti sveikinimo atvirukai mokyklos bendruomenės vardu pasiekia JAV, Švediją, Daniją“.

Visai Jurgitos Dadurkaitės meninei veiklai apibūdinti reikėtų nemažai vietos. Dalyvauti įvairiuose projektuose, parodose, konkursuose Jurgita pradėjo nuo 2007 metų. „Grožį kuria vaikai“, ,,Mąstau, kuriu, džiaugiuosi“, ,,Tautinio tapatumo atspindžiai mene“ –

tai tik dalis projektų, kuriuose ji dalyvavo.

2010 m. Punske (Lenkija) vykusiame Tarptautiniame Velykų apeiginio meno konkurse-parodoje Jurgita pelnė III laipsnio diplomą. Tais pačiais metais LR švietimo ir mokslo ministerija skyrė mokinei pagyrimo raštą už kūrinių savitumą.

Jurgitos darbai jau svečiavosi Igliaukoje, Šilavote, Prienuose. 2010 m. balandžio mėnesį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vykusio renginio metu matematikos mokytoja I. Aleksiūnienė kartu su tuomet 8 klasės mokine Jurgita Dadurkaite mokė vaikus popieriaus karpinių meno. Neformaliojo ugdymo užsiėmimo nariai, tarp kurių  buvo ir Jurgita bei kiti Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos mokiniai, buvo pakviesti leidyklos „Kalendorius“ direktoriaus Aurelijus Noruševičius tapti 2010 metų pasakų knygos iliustratoriais. Leidyklos kvietimu 5–8 klasės mokiniai vyko į Kauno valstybinį lėlių teatrą, į knygos pristatymą, jo metu susilaukė daug pagyrimų už originalius ir meniškus darbus. Mokiniai gavo po iliustruotą pasakų knygą ir kitas dovanėles. 8 klasės mokinė Jurgita Dadurkaitė individualiai gavo papildomą dovanėlę už daugiausiai (jų buvo net 25) pristatytų darbų.

Prieš keletą metų Prienų krašto muziejuje vykusio renginio „Muziejų naktis“ metu mokyklos neformaliojo ugdymo užsiėmimo ,,Simetrija aplink mus“  nariai buvo pakviesti ne tik pristatyti savo darbus, bet kartu ir Amatų kiemelyje pamokyti visus besidominčius karpybos iš popieriaus meno. Jurgita Dadurkaitė ir mokytoja sulaukė nemažai jaunųjų popieriaus meno mylėtojų. Parodos pristatymo metu daug nuoširdžių žodžių sulaukė iš  muziejaus direktorės, menotyrininkės.

Jau keleri metai iš eilės Naujosios Ūtos pagrindinės mokyklos 5–8 kl. mokiniai yra kviečiami dalyvauti parodose kartu su Prienų rajono menininkais. Tai didelis jų ir mokytojos darbo įvertinimas. Pasak mokytojos I. Aleksiūnienės, dalyvavimas parodose skatina mokinių darbštumą, atsakingumą, kruopštumą ir gebėjimą vertinti meno kūrinius. Mokiniai pateikia ne tik popieriaus karpinių meno darbus, bet kartu ir austas rinktines Suvalkijos kraštui būdingas juostas.

J. Dadurkaitė dalyvauja įvairiuose konkursuose, parodose iki šiol, todėl pagyrimo raštų, diplomų visų ir neišvardinsi. Autorės karpiniai Prienų krašto muziejuje svečiuosis iki birželio pabaigos. Kviečiame užsukti pasigėrėti talentingos jaunosios menininkės karpiniais.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close