Pavasarėja. Žemei reikia saulės, šilumos ir lietaus. Ir nulijo…

Kovo 30 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje nulijo žodžiais – jau penktus metus iš eilės į meninio skaitymo šventę „Žodžiais nulijo. Skalsiais. / Atgijo širdys. Prigijo.“ (Just. Marcinkevičius) susirinko gausus būrys literatūros, poezijos, meninio žodžio mylėtojų ir Prienų krašto kūrėjų klubo „Gabija“ narių. Per penkerius metus bibliotekoje organizuojama meninio skaitymo šventė užaugo: į pirmąjį kvietimą 2014 m. dalyvauti šventėje atsiliepė 8 skaitovai, penktojoje šventėje jų buvo jau 20. Pasveikinti jubiliejinės meninio skaitymo šventės dalyvių atvyko Prienų rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas Rimantas Šiugždinis.

Už nuoširdumu alsavusią žodžio ir kūrybos šventę Biblioteka nuoširdžiai dėkoja skaitovams Stefai Juršienei, Nijolei Spūdienei, Ramutei Onai Bidvienei, Jonui Grabauskui, Jurgiui Montvilai, Giedrei Gudauskienei, Tautvydui Venciui, Vilytei Stelmokienei, Rimvydui Jurkšai, Alvyrai Sventickienei, Onai Valerijai Grybauskienei, Alfonsui Mekioniui, Anelei Lukjančiuk, Rimai Lyberienei, Natalijai Tumas, Rasai Zdanevičienei, Dainai Ragaišienei, Stasei Venčaitienei, Leonui Sakalavičiui, Emilijai Petrauskaitei, Prienų krašto kūrėjų klubui „Gabija“ ir klubo prezidentei rasai Zdanevičienei Prienų kultūros ir laisvalaikio centro moterų vokaliniams ansambliui „Pienė“ ir jų vadovei Aldonai Šyvokienei.

Pasibaigus šventei, niekas neskubėjo namo. Draugiškai šnekučiavosi, dalinosi įspūdžiais. Kiekvienas jau buvo kitoks, nei prieš praverdamas bibliotekos duris, nes „Atgijo širdys. Prigijo“. Prigijo Žodis…

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close