Naktinių linksmybių verslo užkaboriai slėpė 75 tūkst. eurų

2019 m. liepos 23 d., Kaunas. Vienos Kauno įmonės, valdančios keletą naktinių pasilinksminimo įstaigų, atsakingi asmenys nutarė nuslėpti dalį lankytojų sumokamų pinigų. Po Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – Kauno AVMI) specialistų atlikto patikrinimo į bendrovės apskaitą teko įtraukti daugiau kaip 75 tūkst. eurų papildomų pajamų, o į valstybės biudžetą sumokėti 15,8 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM).

„Peržiūrint vieno iš įmonės valdomų barų kasos aparato kontrolines juostas mokesčių specialistai pastebėjo, kad kai kurios išankstinės sąskaitos dienos pabaigoje nėra uždaromos išspausdinant fiskalinį kvitą“, – apie nustatytą pažeidimą pasakojo Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad tokių „slaptų“ sąskaitų skaičius viršija 2,3 tūkst. Pasak J. Stankienės, paaiškėjo, kad šie duomenys taip pat nebuvo fiksuojami ir specialiose kasos aparato ataskaitose. „Įvertinę surinktus faktus verslininkai patikslino deklaracijas ir sumokėjo priklausančius mokesčius“, – teigė Kauno AVMI viršininkė.

Viešojo maitinimo sektorius yra viena iš prioritetinių mokesčių administratoriaus veiklos sričių. Ypatingas dėmesys maitinimo paslaugas teikiančioms įmonėms skiriamas vasaros sezono metu. Svarbi ir visuomenės pagalba. Kiekvienas pilietiškas gyventojas gali prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo viešojo maitinimo sektoriuje. Viskas ko reikia – visada prašyti pinigų sumokėjimą patvirtinančio dokumento – fiskalinio kasos aparato kvito, kuris garantuoja, kad pajamos bus apskaitytos, o priklausantys mokesčiai – sumokėti. Fiskalinius kvitus, gautus kavinėse, baruose ar klubuose, gyventojai gali registruoti Kvitų žaidimo tinklapyje ir laimėti piniginius prizus.

VMI primena, kad apie įvairius pastebėtus mokestinius pažeidimus gyventojai gali pranešti pasitikėjimo telefonu 1882, taip pat užpildę elektroninę anketą svetainėje www.vmi.lt/cms/stop-seseliui arba parsisiuntę programėlę išmaniesiems telefonams „Pranešk“, kuria naudojantis apie pažeidimus pranešti tapo dar paprasčiau: mokesčių mokėtojas gali pažeidimo vietoje nufotografuoti, padaryti garso ar vaizdo įrašą, pažymėti pastebėto pažeidimo vietą žemėlapyje ir šią informaciją perduoti tiesiai VMI.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close