Žygis Nemuno kilpomis sudomino keliautojus ne tik iš Lietuvos

Liepos 13-ąją, šeštadienį, į Prienų vasaros estradą ketvirtą kartą rinkosi žygeiviai, nusprendę pakeliauti po unikalias mūsų Nemuno kilpas, susipažinti su nepaprastu jų kraštovaizdžiu.

Tai jau ketvirtasis žygis, tad galima jį laikyti tradiciniu ir mėgstamu daugelio Lietuvos gyventojų. Į Prienų ir Birštono kraštą atvyko keliautojų net iš Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Marijampolės ir kt. Nuo pat ankstaus ryto po vieną ir būreliais žygeiviai traukė įvairaus ilgio maršrutais. Šiemet žygeiviams buvo pasiūlyta keturi atnaujinti maršrutai: 15 km – Pradedančiųjų; 20 km – Sveikatingumo; 27 km – Turistų; 40 km – Atradėjų; 53 km – Ištvermės.

Pasak organizatorių, tradicinis, tačiau atsinaujinęs renginys pasiūlė naujus Nemuno kilpas padėsiančius ištyrinėti maršrutus pro Pociūnų aerodromą, Kalvių mišką bei Pagaršvio piliakalnį. Be to, neliko nepastebėtas ir anas Nemuno krantas. Prie kelto anoje pusėje buvo įsikūrusi visa stovykla, kur buvo galima pailsėti, atsigaivinti kava ir arbata, užkąsti ir persikelti į Birštoną, o gal šiek tiek ir pasimėgauti puikiu pakrančių vaizdu.

Nemažai žygeivių keliavo ir prie ką tik atidaryto aukščiausio Lietuvoje apžvalgos bokšto Tačiau patekti į apžvalgos bokštą galėjo tik patys atkakliausi, nes žmonių antplūdis buvo didžiulis: visi norėjo iš aukščiau apžvelgti visas keturias Nemuno kilpas, pamatyti unikalų Nemuno kilpų regioninį parką.

Daugelio dalyvių laukė maloni staigmena prie Birštono „Eglės sanatorijos“, kur pievelėje žygeivių laukė 88 masažuotojai, pakvietę į masažo seansą 88 laiminguosius. Tai kartu ir unikalus ne tik Lietuvos rekordas.

Pakalbinti žygeiviai džiaugėsi puikiu oru, gerai organizuotu renginiu, savanorių paslaugumu. Labai patiko ir trumpa kelionė keltu, juk kai kurie turėjo galimybę Birštoną pamatyti nuo vandens pirmą kartą.
Kaip skelbia organizatoriai, liepos 13 dieną į žygį Nemuno kilpomis susirinko beveik 5 000 dalyvių iš 11 skirtingų šalių, visi kartu nuėjo apie 120 000 km. Žygyje dalyvavo apie 250 vaikų iki 12 metų, kurie kartu įveikė beveik 4 000 km. Gaila, kad niekas nesuskaičiavo, kiek kartu su žygeiviais keliavo ir keturkojų jų draugų. Kai kurie keliautojai vedėsi net ne po vieną, o po du šunelius.

Iš tikrųjų liepos 13-oji buvo nuostabi diena tokiam žygiui, pažinčiai su unikaliu Birštono ir Prienų krašto kraštovaizdžiu ir išraitytomis Nemuno kilpomis. O žygeiviai žada ir kitais metais vėl apsilankyti mūsų krašte.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close