Mano kūnas-mano tvirtovė. Raumenis stiprinantis „lentos“ pratimas.

Ar esate girdėję posakį, kad sportas – sveikata. O ar žinote, kad reguliariai sportuojant kiekvieną dieną galima išvengti daugelio ligų, sumažinti savo kūno svorį, pagerinti kūno lankstumą ir net tvirtumą. Jeigu žinote ir tai darote – valio, sveikiname, o jeigu ne – tikrai patariame pradėti. Todėl, jau nuo šio šeštadienio, norintiems atrodyti grakščiai, jaustis gražiai, o svarbiausia – sveikai, į pagalba atskuba trenerė Dovilė. Kiekvieną šeštadienį, ieškokite laikraštyje jos patarimų, kaip puoselėti savo kūną ir sveikatą namuose, lauke arba sporto įstaigose.

Raumenis stiprinantis „lentos“ pratimas

Ar esate girdėję posakį, kad sportas – sveikata. O ar žinote, kad reguliariai sportuojant kiekvieną dieną galima išvengti daugelio ligų, sumažinti savo kūno svorį, pagerinti kūno lankstumą ir net tvirtumą. Jeigu žinote ir tai darote – valio, sveikiname, o jeigu ne – tikrai patariame pradėti.

Galite pradėti nuo paprasčiausio, nors tikrai ne prasčiausio kasdienio kelių minučių pratimo „plank“. Kitaip „plank“ dar vadinamas „lenta“.

Tai vienas populiariausių ir efektyviausių pratimų, stiprinančių raumenis. Jam nereikia jokio papildomo pasiruošimo, o ir laiko sugaištama nedaug. Šis pratimas stiprina ne tik pilvo, bet ir rankų, sėdmenų bei nugaros raumenis. Vardijant išsamiau, šis pratimas stiprina skersinius pilvo raumenis, kuriuos treniruojant lengviau pakelti didesnius svorius, taip pat tiesiuosius, nuo kurių priklauso, kaip atrodo pilvo presas, stiprina išorinius įstrižinius raumenis, palaikančius stiprų liemenį bei šonus, ir kitas raumenų grupes. Jeigu norite sustiprinti pilvo raumenis, įgauti vadinamąjį pilvo presą – šis pratimas kaip tik jums.

Pozicija. Atsiremkite į grindis kojų pirštais ir dilbiais. Visas kūnas turi būti vienoje inijoje, sėdmenys suspausti. Svarbu neišriesti nugaros, „nepakabinti“ žemyn pilvo. Per žemai nuleidę dubenį, galite jausti skausmą juosmeninėje nugaros dalyje. Nepamirškite ramiai ir lengvai kvėpuoti!

Atlikimas. 3×30 sek. Būkite tokioje pozicijoje 30 sek. Jei per sunku, iš pradžių bandykite išbūti 15 sek. Jei per lengva, galite būti tokioje pozicijoje iki minutės. Taip darykite 3 kartus, kaskart pailsėkite apie 30–40 sek.

KŪNAS-JŪSŲ TVIRTOVĖ, tad sukurkite ją tokią, kurioje norėtumėte gyventi!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close