Nedideliame ūkyje patvirtintas dar vienas afrikinio maro židinys

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Prienų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo, kad liepos 6 d. kiaulių laikymo vietoje, esančioje Prienų r. sav., Išlaužo sen., Šaltiniškių k., patvirtintas afrikinis  kiaulių maras (AKM).

Ūkyje buvo laikomos trys kiaulės. Pirmai kiaulei susirgus ir nugaišus, buvo paimti mėginiai ligai diagnozuoti. Patvirtinus AKM, ūkyje buvo sunaikinta kiaulės gaišena, nugaišintos likusios kiaulės ir sunaikintos jų gaišenos, atlikta kiaulių laikymo vietos, inventoriaus, įrangos pirminė dezinfekcija, pradėtas AKM protrūkio epizootinis tyrimas, 3 km ir 10 km spinduliu aplink AKM protrūkio vietą nustatytos apsaugos ir priežiūros zonos, kuriose pradėta vykdyti intensyvi AKM stebėsena.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close