Petankės meistrų vienetų čempionate Vytautas Gedminas užėmė penktą vietą

Birželio 29 d. Latvijoje, Upesciems mieste, pirmą kartą vyko Baltijos šalių petankės meistrų vienetų čempionatas. Čempionate dalyvavo 27 geriausi petankės žaidėjai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Lietuvai atstovavo 7 žaidėjai, nors kiekviena šalis galėjo deleguoti 10 asmenų. Tarp mūsų šalies atstovų buvo ir du birštoniečiai: Vytautas Gedminas ir Kęstutis Pranculis.

Kvalifikaciniame turnyre buvo sužaisti penki turai, po kurių paaiškėjo, kas tęs kovą dėl nugalėtojo vardo, o kam teks dalyvauti Paguodos turnyre.

Po kvalifikacinio turnyro Vytautas Gedminas, kaip ir reikėjo tikėtis, pateko į geriausių žaidėjų aštuntuką.

„Užėmiau bendroje įskaitoje penktą vietą. Pralaimėjau pačias pirmas varžybas aikštelės šeimininkui ir būsimam čempionato nugalėtojui Edgarui Silovui. Paskui keturis kartus laimėjau ir patekau tarp aštuonių geriausių žaidėjų, kurie varžėsi dėl geriausio vardo. Aštuntuke teko varžytis su estu, kuriam pralaimėjau rezultatu 1–13 ir tada jau turėjau galimybę kovoti tik dėl 5–8 vietos. Visgi pavyko neblogai ir bendroje įskaitoje užėmiau 5 vietą“, – sakė Vytautas Gedminas.

Kitam birštoniečiui K. Pranculiui sekėsi šiek tiek prasčiau. Tarp geriausiųjų jis nepateko, laimėjęs 3 pergales, bendroje įskaitoje, kovojant dėl 9–16 vietos, pasitenkino 11-ąja.

Kitais metais Baltijos šalių petankės meistrų vienetų čempionatas vyks Estijoje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close