Tradicijas šiais metais tęsė Matiešionių krašto bendruomenė

Birželio 29-ąją mūsų krašte švenčiamos Petrinės – svarbi religinė šventė, skirta šv. Apaštalams Petrui ir Pauliui pagerbti. Dideli tituliniai atlaidai vyksta Nemajūnų bažnyčioje, į kuriuos susirenka šios parapijos žmonės, atvyksta giminaičiai ir pažįstami iš tolimesnių vietovių. Tai tarsi žmonių bendrystės šventė, susibūrimas ir noras pabūti kartu. Nemajūnų bažnyčios titulą liudija šventų apaštalų Petro ir Pauliaus paveikslas, nutapytas žymaus dailininko Nikodemo Silvanavičiaus.

Jau eilė metų, kai pasibaigus atlaidams netoli bažnyčios esančioje pievelėje vyksta parapijos bendruomenių suėjimas, koncertai, pasirodymai ir bendra agapė.

Šiemet didieji tituliniai atlaidai vyko paskutinę birželio mėnesio dieną. Po jų vykusią bendruomenių šventę, surengė Matiešionių krašto bendruomenė.

Pasiruošimas renginiui prasidėjo gana anksti, nes tai didelis ir daug dėmesio sulaukiantis renginys. Birželio 26 d. vakarą gausus būrys Nemajūnų parapijos bendruomenės atstovų tvarkė Nemajūnų Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčios ir šalia jos esančią teritoriją.

Į renginį, kuris prasidėjo Jiezno Šv. arkang. Mykolo ir Jono krikštytojo parapijos bažnyčios klebono teol. mgr. kunigo Rolando Bičkausko aukojamomis Šv. mišiomis, atvyko kaip niekada daug žmonių, vyko procesija.

Iš karto po iškilmių prasidėjo šventinė popietė, kurios metu buvo prisimenami Šv. apaštalai, tradiciškai buvo sveikinami varduvininkai, koncertavo Prienų kultūros ir laisvalaikio centro vokalinis moterų ansamblis „Pienė“ (vadovė Aldona Šyvokienė) ir savo kūrybos eiles skaitė Matiešionių kašto bendruomenės narė Emilija Malceva.

Kiekvienais metais vis kita Nemajūnų parapijos bendruomenė organizuoja šį renginį, todėl tradiciškai Matiešionių karšto bendruomenės pirmininkas Laurynas Laukevičius Vėžionių kaimo bendruomenės „Topolis“ atstovei Nijolei Daukševičienei perdavė simbolinį dekoruotą raktą, ir palinkėjo kuo didžiausios sėkmės organizuojant Šv. apaštalų Petro ir Povilo varduvių-atlaidų šventę jau kitais metais.

Po koncerto Matiešionių karšto bendruomenės pirmininkas visus kvietė dar pabūti kartu, pabendrauti, pasidžiaugti puikia vasaros diena, pasivaišinti bendruomenės šeimininkių gamintais sūriais, gira, keptais skruzdėlynais, voveraitėmis, įvairiausiais pyragais ir kitais gaminiais. Gausų vaišių stalą, kuriuo džiaugėsi ir gyrė visi susirinkusieji, palaimino kunigas Rolandas Bičkauskas.

Matiešionių bendruomenės informacija, Ievos Laukevičienės nuotrauka

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close