Robotikos ir programavimo užsiėmimai Birštono viešojoje bibliotekoje

2019 metais įsibėgėjo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos inicijuotas projektas „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“, kuriuo siekiama plėtoti ir atnaujinti viešos prieigos kompiuterių ir interneto infrastruktūrą viešosiose bibliotekose, sudarant sąlygas gyventojams dalyvauti skaitmeninių kompetencijų ugdymo ir vietos skaitmeninio turinio kūrimo bei kitose skaitmeninės informacijos iniciatyvose.

Gavus iš nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos Lego kaladėlių ir robotikos programų rinkinius, Birštono viešojoje bibliotekoje įrengus Technologijų ir mokymosi erdvę, nuo balandžio iki liepos pradžios 3 kartus per savaitę vykdavo robotikos ir 1 kartą (penktadieniais) programavimo užsiėmimai.

Trys robotikos rinkiniai „Lego WeDo2“ 5-8 metų vaikams į biblioteką atkeliavo jau prieš 2 metus įgyvendinant projektą „Biblioteka – kūrybinių atradimų namai“, užsiėmimai populiarūs iki šiol. Šiemet robotikos užsiėmimai papildyti vyresniesiems, nuo 10 m vaikams „Lego Mindstorms“ konstruktoriais, penkiais inžineriniais „Fishertechnik“ konstruktoriais ir programavimo rinkiniais: „Micro:Bit“ (nuo 8 m.), „Arduino Uno 3“, (nuo 12 m.) „Raspberry Pi“ (nuo 14 m.).

Vaikai mokėsi konstruoti robotus, džiaugėsi, kai jie „atgydavo“, t.y. vykdydavo kokią nors užduotį: važiuodavo pirmyn atgal, sukdavosi į kairę , į dešinę, skleisdavo garsus, keisdavo šviesas ir vykdydavo kitas jiems pavestas (užprogramuotas) užduotis.

Robotikos užsiėmimus vedė vyresnioji bibliotekininkė Ingrida Vaitkevičienė, programavimo užsiėmimus – KTU docentė Lina Narbutaitė, mokiusi vaikus ir jaunuolius dirbti ARDUIN CC programa.

Liepos rugpjūčio mėnesiais robotikos ir programavimo užsiėmimai pristabdyti, bet , prasidėjus mokslo metams, biblioteka vėl pakvies visus norinčius išmokti programuoti ir konstruoti į šiuos įdomius, lavinančius užsiėmimus.

Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriaus informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close