Ar naudojatės kapinių informacijos skaitmeninimo ir duomenų valdymo programa „Cemety“?

Dovilė Mališauskienė

Senokai žinau, kad šis projektas įgyvendintas Prienų kapinėse, apie tai skaičiau laikrašty, mačiau skelbimus prie kapinių, tačiau tik prieš kurį laiką pasinaudojau praktiškai. Netgi patikrinau, ar veikia navigacija. Veikia! Mūsų įmonės klientai žino apie „Cemety“, nes yra buvę, kad šioje sistemoje parodė kapavietės vietą. Vietiniams naudotis „Cemety“ gal ir nebūtina, tačiau atvykusiems iš kitur ši programa tikrai padės surasti norimą kapavietę.

Vilma Bebrauskienė

Žinau, kad yra tokia programa, bet dar neišbandžiau. Noriu susirasti savo klasės draugo kapą, nes nebuvau laidotuvėse ir nežinau, kur palaidotas, todėl tikrai išbandysiu. Manau, kad ši programa labai gera ir būtų naudinga daugeliui, tik gal per mažai žmonių žino apie ją. Nors prie kapinių vartų ir kabo skelbimai, dauguma praeina nepažvelgę.

Devidas Stanevičius

Esu girdėjęs, kad kai kurios kapinės skaitmeninamos, bet apie rezultatą nepasidomėjau. Tikrai išbandysim, nes norim surasti, kur palaidotas vienas giminaitis. Gerai, kad įgyvendinami tokie projektai – juk XXI amžius, visi naudojasi išmaniaisiais telefonais, tad ieškant norimo kapo nereikės klaidžioti po kapines.

Dovilė

Esu girdėjusi, kad Lietuvoje įgyvendinamas toks projektas, o kad skaitmenizuotos ir Prienų kapinės, nežinojau, net skelbimo prie kapinių nepastebėjau. Iki šiol maniau, kad bus galima pamatyti, ar daug žolių ant artimųjų kapo auga, o kokia kitokia nauda bus, nesusimąsčiau. Tikrai išbandysiu ir patikrinsiu visas galimybes.

Dalia Paulauskienė

Aš naudojausi, pirmiausia išbandžiau iš smalsumo, pamačiusi skelbimą prie kapinių. Manau, kad labai aiškiai ir paprastai galima surasti norimo žmogaus palaidojimo vietą. Džiaugiuosi, kad Prienuose ši naujovė įdiegta kartu su pirmaisiais visoje Lietuvoje. Gerai būtų, kad visos kapinės būtų skaitmenizuotos, tuomet dažniau aplankytume giminių, pažįstamų kapus, nes dabar dažnai nesivarginame ieškoti, jei nežinome tikslios palaidojimo vietos. Ir kur tu surasti didelėse kapinėse, jei buvai seniai ar tik per laidotuves.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close